Provjera znanja

Stečeno znanje provjeravat će se tijekom seminara i vježbi, pismenim ispitom, usmenim ispitom i nadoknadnim kolokvijem.

Pismeni ispit održava se 4x tijekom školske godine. Prvi pismeni ispit polaže se nakon završetka nastave. Uvjet pristupanja pismenom ispitu je drugi potpis u indeksu koji pročelnik Katedre dijeli na završetku turnusa studentima koji su ispunili kriterij pohađanja nastave i nisu izostali ukupno više od 20% sati predavanja, seminara i vježbi. Studenti koji izostanu opravdano više od 20% sati nastave, polagat će usmeni nadoknadni kolokvij pred jednim od nastavnika Katedre kojega odredi pročelnik. Uspjeh na nadoknadnom kolokviju ocjenjuje se s položio ili nije položio i to se unosi u zapisnik o ispitu i evidencijski karton studenta. Nakon položenog nadoknadnog kolokvija student može pristupiti pismenom ispitu. Pismeni ispit traje 90 minuta i polaže se testom koji sadrži 60 pitanja: 30 pitanja je iz porodništva i perinatologije, 30 pitanja iz ginekologije i ginekološke endokrinologije s humanom reprodukcijom. Prag prolaznosti na pismenom ispitu je 36 (60%) točnih odgovora i to je ocjena dovoljan (2). Za ocjenu dobar (3) potrebita su najmanje 42 (70%) točna odgovora, za ocjenu vrlo dobar (4) treba točno odgovoriti na najmanje 48 (80%) pitanja i za ocjenu izvrstan (5) valja točno odgovoriti na najmanje 54 (90%) pitanja. Pitanja u testu su iz formirane banke pitanja. Pitanja sastavljaju nastavnici Katedre. Uz svako pitanje u banci pitanja je broj stranice knjige na kojoj se nalazi gradivo za formiranje pitanja i odgovora. Kada banka pitanja bude sadržavala najmanje 600 pitanja bit će dostupna na mrežnim stranicama Katedre, što očekujemo od slijedeće akademske godine. O pisanom ispitu vodi se zapisnik. Pročelnik Katedre skrbi o trajnoj banci pitanja. Temeljem prolaznosti na pismenom ispitu i nakon analize pojedinačnih pitanja i odgovora, neka pitanja popravljaju se ili odbacuju. Po završetku svakog pismenog ispita Pročelnik Katedre prema potrebi zakazuje sastanak sa studentima.

Položeni pismeni ispit uvjet je pristupanja usmenom ispitu. Katedra određuje vrijeme polaganja usmenog ispita. Usmeni ispit sastoji se iz praktičnog i usmenog dijela. Praktični dio ispita polaže se uz pacijenticu u rađaonici. Na usmenom ispitu izvlače se kartice s pitanjima. Na svakoj kartici je 5 pitanja. Prvo pitanje je iz područja perinatologije, drugo pitanje iz porodništva, treće pitanje je iz područja ginekološke endokrinologije i humane reprodukcije. Četvrto i peto pitanje su iz područja opće ginekologije i ginekološke onkologije. Usmeni ispiti javni su.

Konačna ocjena prosječna je ocjena pismenog i usmenog ispita.

Završna ocjena uspjeha na ispitu je:
-    izvrstan (5)
-    vrlo dobar (4)
-    dobar (3)
-    dovoljan (2)
-    nedovoljan (1)
   
Ocjena nedovoljan (1) upisuje su u prijavnicu i evidencijski karton studenta, ali ne upisuje se u indeks. Ako student ne može pristupiti ispitu, dužan ga je odjaviti najkasnije 24 sata prije termina ispita. Studentu koji nije pristupio ispitu i nije ga na vrijeme odjavio, unosi se oznaka 0 u prijavnicu i evidencijski karton. Studentu koji odustane od započetog ispita unosi se u prijavnicu i evidencijski karton ocjena nedovoljan (1).

Nakon završenog ispitnog postupka student ima pravo odbiti dobivenu ocjenu. U tom slučaju se u prijavnicu i evidencijski karton upisuje ocjena nedovoljan.

Ispiši stranicu