Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti
Odbor za nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti raspisuje Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Odlukom Skupštine Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti ustanovljene su nagrade koje će se dodjeljivati domaćim i inozemnim autorima za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj čija djela su doprinos od iznimnog i trajnog značenja za Republiku Hrvatsku.
 
Nagrade se mogu dodijeliti domaćim i inozemnim autorima koji nisu redoviti ni dopisni članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti čija djela su doprinos od iznimnog i trajnog značenja za Republiku Hrvatsku.
Prijedloge za dodjelu nagrada uz pisano obrazloženje mogu podnositi razredi  Akademije, vijeća fakulteta i umjetničkih akademija, sveučilišni senati, te znanstvena vijeća znanstvenih institucija.
 
Prijedlozi se upućuju Odboru za nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti do 31. siječnja 2017. na adresu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zagreb, Trg Nikole Šubića Zrinskog 11.
 
Nagrade se dodjeljuju svake godine 29. travnja prigodom Dana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
 
Cjeloviti tekst Natječaja nalazi se ovdje.
  Ispiši stranicu