Tečaj trajne medicinske izobrazbe - Suvremene spoznaje i smjernice u dijagnostici i liječenju senilne makularne degeneracije

Na Medicinskom fakultetu će se od 21. do 22. listopada 2016. godine održati poslijediplomski tečaj I. kategorije s međunarodnim učešćem pod nazivom "Suvremen spoznaje i smjernice u dijagnostici i liječenju senilne makularne degeneracije".

Polaznici tečaja će kroz predavanja uglednih hrvatskih i u svijetu priznatih međunarodnih stručnjaka s bogatim iskustvom na polju senilne makularne degeneracije (SMD-a) dobiti najnovije informacije  o etiopatogenezi SMD-a kao i  smjernice o najnovijim dijagnostičkim metodama i načinima liječenja ove bolesti, uključujući i one koja su još u fazi ispitivanja. Polaznici će nakon tečaja biti osposobljeni samostalno dijagnosticirati bolest, diferencirati oblike i stadije bolesti, pratiti bolesnika i procijeniti kada ga uputiti na daljnju subspecijalističku obradu i liječenje. Kroz praktični dio tečaja polaznicima će se demonstrirati vještina intravitrealna aplikacija anti-VEGF lijekova u liječenju vlažnog oblika SMD-a uz mogućnost individualne  aplikacije lijeka od strane polaznika (praktična radionica na modelu svinjskog oka). 

Tečaj je namijenjen specijalistima oftalmolozima, specijalizantima oftalmologije te liječnicima obiteljske medicine.

Voditelji tečaja:
prof. dr. sc. Kajo Bućan, dr. med.,
prim. dr. sc. Ivna Pleština-Borjan, dr.med.  Ispiši stranicu