Savjetovalište

Savjetovalište

Savjetovalište za studente Medicinskog fakulteta (SSMF)

S obzirom na to da su psihološke poteškoće učestale među studentima, svi studenti mogu imati koristi od savjetovanja sa stručnjakom u okviru Savjetovališta.

Psihičko zdravlje utječe na emocionalne, bihevioralne i kognitivne čimbenike, koji predstavljaju važne odrednice psihološke otpornosti studenata tijekom mlađe odrasle dobi. Studenti su često izloženi riziku za povećanu razinu stresa, pojavu depresije, anksioznosti ili niskog samopoštovanja tijekom obrazovanja, a naročito uslijed zahtjevnog radnog opterećenja na Medicinskom fakultetu. Ako studenti često doživljavaju negativne emocije i/ili poteškoće u učenju, potičemo ih da potraže savjet u studentskom savjetovalištu.

Studenti s poteškoćama u učenju savjetuju se da se također obrate u Savjetovalište. Savjetovanje sa stručnjakom može uvelike olakšati studentima suočavanje s teškoćama u učenju, uspješno planiranje vremena i pristupanja ispitima, te može olakšati suočavanje s povećanim zahtjevima tijekom ispitnih rokova.

Ovisno o problemu, studenti će biti usmjereni prema stručnjaku koji pruža savjete prilikom poteškoća u učenju, prema različitim psihoterapijskim intervencijama ovisno o psihološkim poteškoćama s kojima se susreću ili prema psihijatrijskoj procjeni, ako je potrebno.

Studenti se mogu osjećati sigurno tijekom posjeta savjetovalištu s obzirom na to da se pitanja, brige i sve ostale relevantne informacije ne smiju dijeliti, osim u slučaju zabrinutosti za sigurnost studenata.

Potrebno je naglasiti da se dolazak u Savjetovalište može organizirati u obliku razgovora dogovorenog u prostorijama Fakulteta ili putem virtualnih plaformi (MS Teams).

Studentima se savjetuje da pošalju e-mail sa zahtjevom za prvi susret na sljedeću adresu:

savjetovaliste@mefst.hr

Slobodno se obratite našoj službi kada tražite pomoć oko raznih problema tijekom obrazovanja, poteškoća koji zahtijevaju psihološku procjenu ili psihijatrijsku evaluaciju. Ispiši stranicu