[ONLINE] High Performance Bioinformatics@CINECA

[ONLINE] High Performance Bioinformatics@CINECA


Rok za prijavu je 16.11. 2021.g.


U sklopu EuroCC projekta koji se trenutno provodi na FESB-u, jedan od ciljeva je približavanje područja računarstva visokih performansi (HPC – High Performance Computing) akademskoj zajednici. Povodom toga imate priliku prisustvovati besplatnom 3-dnevnom online tečaju High Performance Bioinformatics (1.12 – 3.12) u organizaciji CINECA konzorcijuma iz područja analize bioloških podataka u HPC (High Performance Computing) okruženju proslijedite  zainteresiranim kolegama, studentima i suradnicima na Vašim institucijama. Tečaj uključuje upoznavanje s klaster pristupima i SLURM (Simple Linux Utility for Resource Management) softverom za upravljanje poslovima koji se izvršavaju na klasteru. Također obuhvaća izgradnju potpuno automatiziranih RNA-seq cjevovoda za rukovanje velikim skupovima ulaznih podataka, usredotočujući se na spajanje poslova i optimizaciju HPC resursa.
Posljednjeg dana obuhvaćeno je računalstvo u oblaku i Snakemake, Pythonov alata za kreiranje ponovljivih i skalabilnih analiza podataka na različitim HPC platformama.

Preduvjeti tečaja su poznavanje Linux ljuske i Python jezika, a preporuča se vrlo osnovno znanje R jezika i biologije, ali nije strogo potrebno.

Detaljnije informacije svi zainteresirani mogu dobiti na poveznici https://events.prace-ri.eu/event/1262/

Cijeli trening će se odvijati u razdoblju od 1.-3. prosinca 2021. online.

Rok za prijavu je 16.11. 2021.g.  Broj pristupnika je ograničen.

Poveznica na prijavu se nalazi na web stranici https://eventi.cineca.it/en/hpc/high-performance-bioinformatics/20211201
  Ispiši stranicu