Natječaj za ramjenu osoblja u području istraživanja i inovacija u okvriu MSCA

Natječaj za ramjenu osoblja u području istraživanja i inovacija u okvriu MSCA

Natječaj je otvoren do 2. travnja 2019.
Otvoren je poziv na natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija u okviru Marie Sklodowska – Curie akcija (MSCA). Natječaj je otvoren do 2. travnja 2019. godine. Natječajna dokumentacija, uključujući i Vodič za prijavitelje dostupna je ovdje.

Za promoviranje međunarodne i međusektorske suradnje, unutar proračuna Marie Sklodowska-Curie akcija, za ovaj natječaj izdvojeno je 80 milijuna eura. Natječaj je otvoren za sve grane znanosti i područja istraživanja (bottom-up approach), od temeljnih istraživanja do tržišta i inovacijskih servisa.

Natječaj se odnosi na kratkoročnu razmjenu osoblja organizacija poput sveučilišta, istraživačkih centra, poduzeća te drugih neakademskih organizacija. Sastavljen konzorcij prijavljuje projektni prijedlog koji naglašava mogućnosti umrežavanja, dijeljenja znanja i razvoja vještina osoblja. Potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva.

Konzorcij je otvoren i za organizacije iz trećih zemalja. Popis zemalja koje su prihvatljive za te popis zemalja sa potpisanim sporazumima s EU dostupno je ovdje.

Interesi za partnerstvo za RISE projektne prijedloge dostupni su ovdje te se redovito ažuriraju. Pronalazak potencijalnih partnera moguć je i putem Portala za prijavitelje, gdje potencijalni prijavitelji mogu na mrežnim stranicama na kojima je objavljen poziv za RISE natječaj pristupiti listi postojećih zahtjeva za pronalazak partnera (ovdje).

Ako ste zainteresirani za prijavu projekata u okviru navedenog MSCA natječaja ili želite proširiti svoju listu potencijalnih partnera za konzorcije, slobodno nam pošaljite ispunjeni partnerski profil na sandra.vidovic@mobilnost.hr kako bi ga proslijedili našim kontaktima u inozemstvu.
Obrazac partnerskog profila te objedinjeni iskazi interesa stranih institucija dostupni su ovdje.


Izvor:MSCA  Ispiši stranicu