Otvoren je poziv na natječaj Mreža za inovativno osposobljavanje za 2019. godinu

Otvoren je poziv na natječaj Mreža za inovativno osposobljavanje za 2019. godinu

Natječaj je otvoren do 15. siječnja 2019. g.
 
Otvoren je poziv na natječaj Mreža za inovativno osposobljavanje za 2019. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 15. siječnja 2019. godine te je za natječaj izdvojeno 470 milijuna eura.

U okviru Mreža za inovativno osposobljavanje formiraju se konzorciji sveučilišta, istraživačkih centara i poduzeća iz zemalja širom svijeta s ciljem osposobljavanja nove generacije istraživača. Konzorciji predlažu programe osposobljavanja na razini doktorata u akademskom sektoru i izvan njega.

Natječajne aktivnosti obuhvaćaju prekograničnu i međusektorsku mobilnost u cilju postizanja izvrsnosti i inovativnog istraživanja ali i mogućnosti prijenosa stečenih znanja i iskustava kao i jačanja kapaciteta istraživačkih organizacija. Potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva. Financirani konzorciji objavljuju natječaje za stipendije/radna mjesta za mlade istraživače na EURAXESS portalu.
Pronalazak potencijalnih partnera moguć je i putem Portala za prijavitelje, gdje potencijalni prijavitelji mogu na mrežnim stranicama na kojima je objavljen poziv za ITN natječaj pristupiti listi postojećih zahtjeva za pronalazak partnera.

Izvor:Obor2020 Ispiši stranicu