Stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2019./2020.

Stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2019./2020.

Rok za prijavu: 12. svibnja 2018.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za mobilnost i programe Europske unije objavilo je natječaj za stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2019./2020.

Znanstveno-stručno usavršavanje u trajanju od 10 mjeseci na sveučilištima u SAD-u namijenjeno je zainteresiranim kandidatima iz javnoga i privatnoga sektora koji zadovoljavaju uvjete natječaja.

Opći uvjeti:

Stipendije se dodjeljuju hrvatskim državljanima s visokom stručnom spremom (najmanje četverogodišnji studij), iskustvom u rukovođenju i pet godina radnoga iskustva u jednom od navedenih područja te izvrsnim znanjem engleskoga jezika. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskoga naziva u SAD-u. Kandidati trebaju podnijeti dokaz o zaposlenju u RH.

Područja:

  • Održivi razvoj
  • Izgradnja demokratskih institucija
  • Obrazovanje
  • javno-zdravstvena politika i upravljanje (HIV/AIDS - politika i prevencija, zlouporaba droga - edukacija, prevencija i liječenje
Više informacija o ovome programu, detaljne upute i poveznica za online prijavu nalaze se na mrežnoj stranici Veleposlanstva SAD-a:https://hr.usembassy.gov/2018-hubert-h-humphrey-fellowship-program/

Rok za prijavu: 12. svibnja 2018.

Izvor:MZO
Ispiši stranicu