HRZZ natječaj - Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja

HRZZ natječaj - Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja
Hrvatska zaklada za znanost objavljuje natječaj „Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja“ koji ima za cilj izradu baze podataka hrvatskoga strukovnog nazivlja (usustavljenih terminoloških zbirki) pojedinih struka uz prijevodne istovrijednice na drugim jezicima (u prvom redu na engleskom, a po mogućnosti i na drugim europskim jezicima).
Natječajem je predviđeno financiranje projekata u trajanju od 12-18 mjeseci, a broj financiranih projekata ovisit će o broju prijava te o raspoloživim sredstvima. Ukupan fond za financiranje programa „Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja“ za 2016. godinu iznosi 500.000,00 kuna, a najviše financiranje projektu iznosi 100.000,00 kuna.
 
Rok za prijavu:  15. svibnja 2016. godine zaključno do 13 sati       
Istraživačko područje: sva područja prirodnih znanosti, biomedicine i zdravstva, tehničkih znanosti, biotehničkih znanosti, društvenih znanosti, humanističkih znanosti i interdisciplinarne znanosti.
Trajanje financiranja projekta: 12 do 18 mjeseci    
Okvirni početak projekta: srpanj/rujan 2016. godine
 
Više informacija možete pronaći ovdje.
 
Osim navedenog natječaja, HRZZ planira raspisivanje natječaja za program „Istraživački projekti“ u svibnju 2016. godine, a rok za podnošenje prijava na natječaj biti će 30 dana od dana otvaranja natječaja. Ispiši stranicu