Zavod za anatomiju, histologiju i embriologiju

Zavod za anatomiju, histologiju i embriologiju prvi je zavod osnovan na Medicinskom Fakultetu.
Predstojnica Zavoda: izv. prof. dr. sc. Natalija Filipović, dr. med.

Poruka Predstojnice Zavoda

Dobrodošli na Zavod za anatomiju, histologiju i embriologiju, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Nadam se da će vam ova web stranica biti korisna kako biste dobili uvid u život našeg Zavoda i saznali o našim istraživanjima, nastavnim i drugim aktivnostima.

Mi smo zajednica znanstvenika i nastavnika posvećena pružanju poticajne istraživačke okoline za naše članove, kao i za naše studente preddiplomskih i diplomskih studija, te poslijedoktorande.
Želimo našim studentima prenijeti važne znanstvene spoznaje i pojmove o strukturi ljudskog tijela i ljudskog razvoja, te načela ustroja naših organskih sustava, organa, tkiva i stanica. Osim predstavljanja općeg pogleda na građu ljudskog tijela od razine stanice do razine organskih sustava, uvijek stavljamo velik naglasak i na funkcionalne i kliničke korelacije. Predanost Zavoda je obrazovati i osposobiti nove generacije liječnika, zdravstvenih djelatnika i znanstvenika koji će biti u stanju odgovoriti na buduće izazove u svim područjima zdravstva i znanosti o životu.

Zavod je znanstveno-nastavna ustrojbena jedinica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Naše istraživačke aktivnosti temelje se na znanstvenim osnovama naših izvrsnih i međunarodno priznatih profesora. Idući njihovim stopama, namjeravamo provesti inovativna znanstvena istraživanja u područjima ljudskog razvoja, biologije stanica i tkiva, patologije i neuroznanosti (istraživanje boli i neurokardiologija). Naša se snaga temelji na znanstvenoj interakciji između naših i međunarodnih laboratorija kroz blisku suradnju s kolegama na srodnim temama. To omogućuje stvaranje snažanog interdisciplinarnog pristupa, pozitivnog okruženja, slobode istraživanja i strasti za znanstvenim dostignućima.

Ova web stranica će vas voditi do naših katedri, laboratorija i članova te upoznati s našim znanstvenim i nastavnim aktivnostima. Želim vam dobar provod tijekom posjeta našoj web stranici.

Zavod čine sljedeće ustrojbene jedinice:

Katedra za anatomiju
Pročelnik: prof. dr. sc. Ivica Grković

Katedra za histologiju i embriologiju
Pročelnica: izv. prof. dr. sc. Snježana Mardešić

Laboratorij za mikroskopiju (Core Unit)
Voditeljica: izv. prof. dr. sc. Sandra Kostić

Laboratorij za istraživanje boli
Voditelj: prof. dr. sc. Damir Sapunar

Laboratorij za istraživanje ranog razvoja čovjeka
Voditeljica: prof. dr. sc. Katarina Vukojević

Laboratorij za neurokardiologiju
Voditeljica: izv. prof. dr. sc. Natalija Filipović
  Ispiši stranicu