Decentralizirana znanost (DeSci)

Decentralizirana znanost (DeSci)

DeSci track (Web3 conference)
24. svibnja 2023.g.
 

Ekonomski fakultet suorganizira jedan dan BlockSplit konferencije, najveće regionalne Web3 konferencije, koja se održava u Splitu 23. i 24. svibnja.

Radi se o danu namijenjenom temama Decentralizirane znanosti (DeSci) gdje nam je namjera okupiti znanstvenike, programere i stručnjake iz različitih znanstvenih disciplina s ciljem stvaranja boljeg sustava za financiranje, objavljivanje i dijeljenje znanstvenih istraživanja. DeSci track na BlockSplitu će se održati 24.svibnja. 2023.g.

Osim što se daje pregled najnovijih tehnoloških trendova u znanosti, događaj je odlična prilika za umrežavanje s drugim znanstvenicima i stručnjacima koji koriste Web3 tehnologije za potrebe svojih istraživanja. DeSci program će otvoriti panel “Challenges and Opportunities in Decentralized Science (DeSci)” s poznatim stručnjacima iz DeSci zajednice: Joshua Bates (DeSci World), Sarah Rouse (SpaceBioDAO), Matteo Manzi (CrunchDAO) i Andre Chagwedera (Fleming Protocol).

Program uključuje konkretne slučajeve iz područja decentralizirane znanosti iz različitih discplina (biomedicina, biotehnologija, strojno učenje), uz razmatranje korisničke perspektive rješenja i protokole usmjerene na prikupljanje podataka za decentraliziranu znanost. 

Za znanstvenike i druge zainteresirane za DeSci tematiku, pripremljena je DeSci ulaznica koja omogućava ulaz na DeSci program drugi dan BlockSplit konferencije, uz 50% popusta. 

Više informacija preko poveznice: blocksplit.net/desci

Ispiši stranicu