MSCA novosti

MSCA novosti

Aktualne informacije vezane uz djelovanja MSCA i inicijativu EURAXESS u sklopu Obzora Europa
Aktualne informacije vezane uz djelovanja Marie Skłodowska-Curie (MSCA), inicijativu EURAXESS i ostale obavijesti vezane uz program Obzor Europa.


Otvoren je natječaj za MSCA Postdoktorske stipendije

Otvoren je poziv na natječaj za Postdoktorske stipendije za 2022. g. u okviru djelovanja Marie Sklodowska-Curie (MSCA). Natječaj je otvoren do 14. rujna 2022. g. U okviru djelovanja Marie Sklodowska-Curie projekata za Postdoktorske stipendije u 2022. godini izdvojeno je 257 milijuna eura. Ove stipendije su namijenjene istraživačima s doktoratom, s ciljem jačanja kreativnog i inovativnog potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu, međusektorsku i međudisciplinarnu mobilnost.
Također, početkom lipnja planira se organizacija tradicionalne radionice za pisanje MSCA projektnih prijedloga Postdoktorskih stipendija te okrugli stol Moje MSCA Postdoktorsko iskustvo.
 

Otvoren je natječaj za MSCA Doktorske mreže

Otvoren je poziv za natječaj za Doktorske mreže u okviru djelovanja Marie Sklodowska – Curie (MSCA). Rok za prijavu projektnih prijedloga je 15. studenog 2022. g. 

S budžetom od 428,2 milijuna eura u 2022. godini financirat će se konzorcijski projekti, sastavljeni od sveučilišta, istraživačkih i znanstvenih centara, pripadnika neakademskog sektora, a s ciljem osposobljavanja nove generacije doktorskih studenata. Konzorciji predlažu doktorske programe u akademskom sektoru i izvan njega.Više informacija natječaju dostupno je na stranicama Funding & tender opportunities portala.
Agencija za mobilnost i programe EU organizira informativni dan za MSCA Doktorske stipendije, koji će se održati 1. lipnja 2022. g.


MSCA-NET: MSCA Matchmaking platforma

MSCA platforma za umrežavanje i pronalazak partnera, rezultat MSCA-NET projekta, okuplja istraživače, mentore, pripadnike akademskog i neakademskog sektora (uključujući i tvrtke te predstavnike industrije), pripadnike nevladinih organizacija iz cijele Europe i šire.  Platforma je jedinstvena prilika za umrežavanje i stvaranje novih kontakata, te povezivanja za buduće uspješne projekte u nadolazećim MSCA pozivima u 2022. godini. Platforma će biti aktivna do svibnja 2023. g. 
 

EURAXESS iskaz interesa za prijavu MSCA Postdoktorske stipendije

Na EURAXESS portalu – (Jobs and Funding/Find Hosting) trenutno je objavljeno više od 380 iskaza interesa organizacija za ugošćavanje iskusnih istraživača putem MSCA Postdoktorskih stipendija. Iskazi interesa, prema dostupnim ponudama, redovito se ažuriraju. Pozivaju se sve zainteresirane hrvatske organizacije koje žele ugostiti stranog istraživača putem MSCA projekata da objave svoj iskaz interesa na EURAXESS portalu. 


EURAXESS mentorski program REBECA

REBECA (REseachers Beyond aCAdemia) mentorski je program razvijen od strane šanjaloskog Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), u sklopu EURAXESS TOP IV projekta. Cilj REBECA programa koji traje šest mjeseci, jest omogućiti mladim istraživačima da istraže mogućnosti izvan akademskih krugova. Ciljevi REBECA programa su, konkretno:

  • Podržavanje karijera mladih istraživača umrežavanjem s visokokvalificiranim stručnjacima izvan akademskih krugova
  • Omogućavanje međugeneracijskog i međusektorskog umrežavanja znanstvenih stručnjaka s ciljem za potpore istraživačima u ranim fazama istraživačke karijere
  • Promicanje karijere istraživača u profesionalnim okruženjima izvan akademskih krugova
  • Poboljšanje veza između akademske zajednice i drugih sektora

 Pročitajte više na: https://www.euraxess.es/node/702307/


Za više informacija o programu Obzor Europa posjetite nacionalni portal www.obzoreuropa.hr. Za više informacija o inicijativi EURAXESS posjetite nacionalni portal https://www.euraxess.hr/.
 

 

Ispiši stranicu