Dodijeljeno 30 ugovora za projekt „Internacionalizacija visokog obrazovanja“

Dodijeljeno 30 ugovora za projekt „Internacionalizacija visokog obrazovanja“

U petak, 12. listopada 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja uručeno je 30 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ koji je vrijedan 50.000.000,00 kn. Ugovore financirane sredstvima Europskog socijalnog fonda uručili su ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.


Riječ je o projektu kojim će se povećati broj združenih studija na stranim jezicima te broj obrazovnih i studijskih programa i kolegija na stranim jezicima na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj te ojačati kompetencije studenata i osoblja visokih učilišta.
Oko 30 % alokacije sredstava Europskog socijalnog fonda koja su na raspolaganju Hrvatskoj, dodijeljeno je za područje obrazovanja i cjeloživotnog učenja koja mogu doprinijeti društvenom i gospodarskom razvoju.Prof. dr. sc. Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta u Splitu potpisao je Ugovor za projekt: „Internacionalizacija studijskih programa svih razina na Medicinskom fakultetu u Splitu“, s partnerom KBC Split.

Izvor:ESF Ispiši stranicu