PoC7

PoC7


Planirani rok za prijavu je do sredine srpnja 2018.

Programa provjere inovativnog koncepta – PoC7 za poduzetnike


Program PoC će se provoditi u okviru Drugog projekta tehnologijskog razvoja (Second Croatia Science & Technology Project – STP II) za čiju je provedbu Vladi Republike Hrvatske odobren zajam Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD, Svjetska banka).

Prihvatljivi  natjecatelji:

Podnositelji projektnih prijedloga u okviru programa PoC7 su:

  1. fizičke osobe koje imaju ozbiljnu namjeru osnovati trgovačko društvo i koje nisu vlasnici više od 50% udjela u poduzećima koja imaju status velikog poduzetnika koji se bavi istom djelatnosti kao i PoC7 natjecatelj
  2. poduzetnici (trgovačka društva) koja spadaju u jedno od tri kategorije: mikro, mali i srednji poduzetnici

Program je namijenjen sufinanciranju pretkomercijalnih aktivnosti u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa.:

  • provjera i zaštita intelektualnog vlasništva,
  • ​izrada funkcionalnog prototipa,
  • demonstracija tehničke izvedivosti

 

Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od minimalno 35.000 kn do najviše 350.000 kn i u trajanju do najviše 12 mjeseci.

Za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem najavljenog natječaja predviđeno je ukupno 16.346.153,85 kn.


Otvaranje natječaja planirano je sredinom lipnja 2018. godine, a planirani rok za prijavu je sredina srpnja 2018. godine. Ugovaranje se očekuje u četvrtom kvartalu 2018. godine.

Za više informacija o natječaju i savjetima vezanim uz prijavu molimo sve potencijalne natjecatelje da se obrate Prepoznatim centrima koji u suradnji s HAMAG-BICRO-om rade na provedbi PoC programa.


Izvor:HAMAG

Ispiši stranicu