Natječaj za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke 2018. - 2019.

Raspisan je natječaj za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke 2018. - 2019.
 
Sredstva za provođenje programa u Hrvatskoj osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO), a u Njemačkoj Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD) iz proračuna Saveznog ministarstva za obrazovanje i istraživanje (BMBF).
 
Cilj programa je intenziviranje suradnje između hrvatskih i njemačkih grupa istraživača koji rade zajedno na određenome znanstvenoistraživačkome projektu. Potiče se mobilnost, a pritom je posebno težište na usavršavanju i specijalizaciji mladih znanstvenika.
 
Ukratko o natječaju:

Ciljne skupine
Podupiru se znanstvenici, visokoškolski nastavnici i mladi znanstvenici (prvostupnici, doktorandi).
 
Podnositelji zahtjeva
Na natječaj se mogu javiti kao voditelji projekta s hrvatske strane visokoškolski nastavnici izabrani u znanstveno-nastavno zvanje (najmanje docenta) te istraživači/znanstvenici izabrani u znanstveno zvanje (najmanje suradnika), stalno zaposleni na hrvatskim visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim institutima.
Program je otvoren za sva znanstvena područja.
 
Preduvjeti za prijavu
Preduvjet za prijavu je dogovoren konkretan zajednički projekt visoke kvalitete na kojemu partneri iz dviju zemalja namjeravaju raditi zajednički i komplementarno.
Osnovno financiranje projekta (troškovi osoblja i opreme) treba biti osigurano na obje strane.
 
Trajanje financiranja
2 godine
 
Aktivnosti koje se financiraju
Kratki boravci znanstvenika i mladih znanstvenika (prvostupnika, doktoranada). Najdulje razdoblje potpore za znanstvenike iznosi mjesec dana po boravku, a za prvostupnike i doktorande 50 dana po boravku.
 
Početak provođenja i financiranja projekta
1. siječnja 2018. godine
 
Rok za prijavu
30. lipnja 2017. godine

Dodatne informacije i natječajna dokumentacija dostupni su ovdje.

  Ispiši stranicu