Otvoren natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja L'Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“

Otvoren natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja L'Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“

Rok do 8. prosinca 2021.
Otvoren natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja L'Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“
 
L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija raspisali su šesnaesti natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“. Pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti) nagradit će se četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja prirodnih znanosti. Stipendije predstavljaju svojevrsnu nagradu za njihova postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja, a ujedno služe i kako bi ih se dodatno motiviralo u daljnjoj znanstvenoj karijeri. Krajnji rok za predaju natječajne dokumentacije je 8. prosinca 2021., a sve detalje natječaja možete pronaći ovdje.
 
Prema pravilniku natječaja, neki od uvjeta za pristup natječaju su da kandidatkinje za ovu stipendiju moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj, svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije.
Kroz Nacionalni program stipendiranja L'Oreal – UNESCO „Za žene u znanosti“ do sada je nagrađeno ukupno 58 hrvatskih znanstvenica u završnoj fazi izrade doktorske disertacije, a ove godine će im se pridružiti četiri nove stipendistice. Program predstavlja priznanje mladim znanstvenicama za njihov predani trud i rad, a ujedno ih ohrabruje i potiče na daljnja istraživanja i znanstvena usavršavanja.
Nove mlade nade hrvatske znanosti odabrat će Izborno povjerenstvo programa sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s predsjednikom Povjerenstva, akademikom Zvonkom Kusićem.
 
Prijave traju od 8. studenoga do 8. prosinca 2021.

Svi detalji natječaja dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva kulture i medija.
 
Kontakti i informacije: Ružica Herceg, ruzica.herceg@mpr.hr

PLAKAT
Ispiši stranicu