Ruzicka days

Ruzicka days

Vukovar, 21. - 23. rujna 2022.g.U organizaciji Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (PTFOS) uz suorganizatorstvo European Chemical Society (EuChemS) i European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) najavljeno je redovito održavanje međunarodnog znanstveno-stručnog skupa 19. Ružičkini dani "Danas znanost – sutra industrija", tradicionalno u Vukovaru, u sjećanje na istaknutog hrvatskog znanstvenika i nobelovca Leopolda (Lavoslava) Ružičku.

Ružičkini dani su interdisciplinarni skup kojemu je cilj promicanje izvrsnosti u znanstvenim i stručnim istraživanjima s naglaskom na primjenu najnovijih znanstvenih rezultata i stručnih dostignuća. Skup je ujedno i prigoda za susrete, razmjenu mišljenja i iskustava te uspostavu suradnje među sudionicima s visokih učilišta, instituta i gospodarstva.

Rad Skupa odvijat će se kroz plenarna i pozvana predavanja, usmena i posterska priopćenja, kao i sponzorirana predstavljanja gospodarskih subjekata. Skup će pratiti i brojne druge aktivnosti, od izložbi i predstavljanja opreme i uređaja do različitih društvenih događanja. Molimo da ovu obavijest proslijedite svima koji bi mogli biti zainteresirani.

Važno je istaknuti da će Znanstveno-organizacijski odbor osigurati provođenje svih mjera zaštite za sudionike Konferencije prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite. U tu će svrhu broj posjetitelja biti ograničen, a sjedala će biti označena u skladu s preporučenom fizičkom udaljenosti. Prostori će biti prozračeni i dezinficirani. Na ulazu u dvoranu bit će osigurana sredstva za dezinfekciju i zaštitne maske. #OstanimoOdgovorni!


Više informacija i prijave na poveznici  #Ruzickadays


Prof. dr. sc. Jurislav Babić,
Predsjednik Znanstveno-organizacijskog odbora

 

Ispiši stranicu