Stipendije zaklade „British Scholarship Trust“ za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima

Stipendije zaklade „British Scholarship Trust“ za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima

Rok za prijavu je 3.3.2023.g.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa zakladom „British Scholarship Trust“, pozivaju na podnošenje prijave za stipendiju za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca tijekom akademske godine 2023./2024.

Stipendije se dodjeljuju u sklopu Bilateralnog programa akademske mobilnosti, a namijenjene su hrvatskim državljanima upisanima na diplomske i poslijediplomske studije koji do 1. listopada 2023. godine neće navršiti 30 godina. Stipendije se dodjeljuju za znanstveno istraživanje te nisu namijenjene za razdoblje studija, stoga ne postoji mogućnost snošenja troškova studija na britanskom sveučilištu.

Kandidati u prijavnome obrascu trebaju navesti jedno ili više britanskih visokih učilišta i instituta na kojima bi željeli realizirati mobilnost, odnosno otići na istraživački boravak, a preporučuje se da kandidati osiguraju pismo britanskoga znanstvenika koji bi prihvatio mentorstvo i dostave ga zajedno s prijavom. U suprotnom, kada kandidat primi obavijest da je njegova prijava uvrštena u uži izbor (najkasnije u travnju 2023.), britanski znanstvenik/mentor treba poslati prihvatno pismo izravno zakladi „British Scholarship Trust“ prije donošenja konačne odluke o dodjeli stipendije.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Agencija za mobilnost i programe EU-a izabrat će kandidate čije će prijave biti proslijeđene u Veliku Britaniju, a konačnu odluku o dobitnicima stipendije donosi zaklada „British Scholarship Trust“.

Britanska strana („British Scholarship Trust“) isplaćuje stipendistima financijsku potporu tijekom boravka u Velikoj Britaniji, a troškove putovanja stipendista u Veliku Britaniju snosi hrvatska strana (Agencija za mobilnost i programe EU-a).

Rok za prijavu za stipendiju je 3. ožujka 2023. godine.

Detaljne informacije o stipendiji i prijavama mogu se pronaći na mrežnoj stranici zaklade „British Scholarship Trust“ ili mrežnim stranicama AMPEU-a.


Izvor: AMPEU

Ispiši stranicu