Pretražite novosti:

Svečano otvoren Centar za kliničke vještine na Medicinskom fakultetu

Svečano otvoren Centar za kliničke vještine na Medicinskom fakultetu
Centar za kliničke vještine svečano je otvoren na Medicinskom fakultetu u srijedu 15. veljače, a otvaranju su nazočili rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, prorektor prof. dr. sc. Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc Ante Tonkić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split prof. dr. sc. Julije Meštrović, prodekanice prof. dr. sc. Katarina Vukojević i prof. dr. sc. Renata Pecotić, prodekani prof. dr. sc Darko Modun i izv. prof. dr. sc. Ivan Galić, pročelnik katedre Anatomija prof. dr. sc. Ivica Grković, izv. prof. dr. sc. Daniela Marasović KrstulovićVladimir Ercegović, predsjednik studentskog zbora MEFST-a te studenti Medicine na engleskom jeziku.

U novouređenom Centru za studij Dentalne medicine nabavljeni su dentalni fantomi, a za studij Medicine simulacijske lutke za osnovnu i naprednu reanimaciju. Oprema je nabavljena u sklopu dva europska projekta: „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse na Medicinskom fakultetu u Splitu“ voditelja dekana prof. dr. sc. Ante Tonkića te „Unapređenje postojećeg integriranog preddiplomskog i diplomskog studijskog programa Medicina“ voditelja izv. prof. dr. sc. Joška Božića, financirani od strane Europskog Socijalnog Fonda (ESF) iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, UP.03.1.1.04.0070 i UP.03.1.1.03.0050.

- Ovim iskorakom poboljšavamo kvalitetu kliničkog dijela stručne prakse te omogućujemo studentima da postanu samostalniji i sigurniji u svoj rad. Suvremena oprema i obnovljeni prostor pružaju visok standard za osiguranje kvalitete kliničkih vještina nužnih studentima koji svoje obrazovanje stječu u Europskom prostoru visokog obrazovanja – kazao je dekan Ante Tonkić zahvalivši rektoru Ljutiću i Sveučilištu na podršci u otvaranju ovog za Medicinski fakultet važnog centra.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što danas otvaramo ovaj Centar jer je prije svega humano i etično da studenti svoje vještine vježbaju na lutkama prije rada s pacijentima. Rad u ovako suvremenom prostoru pruža studentima bolju perspektivu što je iznimno važno – kazao je rektor Dragan Ljutić naglasivši studentima mogućnost da u okviru splitskog sveučilišta koje je dio SEA EU alijanse odu na razmjenu na bilo koji od devet sveučilišta koja su dio ovog saveza.

- Kao student svjestan sam koja je veličina ovog projekta jer ćemo napokon imati priliku raditi na najnovijim modelima, vježbati svoje kliničke vještine i biti u prostoru koji je bliži centralnom dijelu Medicinskog fakulteta, a imat ćemo i nove svlačionice koje su bliže bolnici Križine – kazao nam je predsjednik studentskog zbora MEFST-a Vladimir Ercegović dodavši kako će studenti ovdje moći vježbati praktične vještine kao što su intubacija, reanimacija…odnosno sve osnovne vještine koje je potrebno usvojiti prije nego što krenu s radom s pacijentima.

Tekst: unist.hr

AXT36888.JPG
AXT36909.JPG
AXT36914_1024.JPG
AXT36916.JPG
AXT36939.JPG
AXT36954.JPG
AXT36948.JPG
AXT36940.JPG
Ispiši stranicu