Pretražite novosti:

Potpisan Ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta i PLIVE

Potpisan Ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta i PLIVE

Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Dragan Ljutić, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Ante Tonkić te predsjednik Uprave PLIVE Mihael Furjan potpisali su Ugovor o suradnji u petak, 17. ožujka u vijećnici Medicinskog fakulteta.

Suradnja PLIVE sa znanstvenom zajednicom i studentskom populacijom nastavlja se i ove godine te predstavlja dodatan doprinos prijeko potrebnom umrežavanju gospodarskog sektora i znanosti.

„Za početak hvala PLIVI, koja je više puta od strane studenata prepoznata kao mjesto koje kontinuirano otvara prilike za obrazovanje i usavršavanje mladih profesionalaca, što nas je već odavno prepoznala kao partnera. PLIVA se ponovno pokazala kao prijatelj studenata i Sveučilišta u doprinosu iskustvu učenja i izobrazbe budućih stručnjaka. Veselimo se budućoj suradnji.“ - kazao je rektor Ljutić.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Ante Tonkić dodao je:

„Potpisivanjem ovog ugovora napravili smo novi korak ka dodatnom unapređenju kvalitete nastave za studente Medicinskog fakulteta. Vjerujemo da će ova suradnja biti vrijedno iskustvo za studente te da će ih stečeno praktično znanje učiniti spremnijima za tržište rada u Hrvatskoj i EU.“

Kao jedan od vodećih poslodavaca u Hrvatskoj, PLIVA je svjesna važnosti povezivanja obrazovanja i struke, ali i ulaganja u nadolazeće generacije jer to ne samo da dugoročno pozitivno djeluje na razvoj kompanije, nego doprinosi konkurentnosti fakulteta i samih studenata.

„Kao vodeća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj i regiji, u PLIVI prepoznajemo značaj ulaganja u znanje i razvoj budućih generacija stručnjaka. Ponosni smo što ovom suradnjom možemo dati svoj doprinos znanstvenoj zajednici te želimo studentima omogućiti usvajanje specifičnih znanja bez kojih je u današnje vrijeme teško manevrirati tržištem rada. Drago nam je što će na ovaj način dobiti uvid u realni poslovni svijet u kojem se vještine koje oni usvajaju na fakultetu primjenjuju. Vjerujemo da će sve uključene strane prepoznati i iskoristit mogućnosti koje se nude te se veselimo suradnji.“, zaključio je predsjednik Uprave PLIVE Mihael Furjan.

Izvorni članak: unist.hrAXT39537_1920.jpg
AXT39605_1920.jpg
AXT39562_1920.jpg
AXT39608_1920.jpg
AXT39623_1920.jpg
AXT39666_1920.jpg
AXT39667_1920.jpg
AXT39641_1920.jpg
AXT39668_1920.jpg
Ispiši stranicu