Dentalna medicina

18.04.2022. Ažurirani izvedbeni raspored

16.03.2022. Obavijest vezano uz početak turnusa iz predmeta Anatomija

Poštovani kolege,
U ponedjeljak, 21. ožujka 2022. godine započinje nastava iz predmeta Anatomija za studente Dentalne medicine.
Molimo sve studente da što prije provjere da li im je sustav dostupan te da li se u sustavu Merlin/Moodle nalaze na popisu studenata koji slušaju kolegij. U suprotnom, molimo da se što prije jave na natalija.filipovic@mefst.hr
Nastava će se odvijati prema izvedbenom rasporedu koji je objavljen na platformi Merlin/Moodle i ovdje.

Od studenata se očekuje da na nastavu dolaze unaprijed pripremljeni za cjelinu koja slijedi, kako bi mogli što uspješnije pratiti predavanja te aktivno sudjelovati u seminarima i vježbama. Znanje/pripremljenost studenata provjeravati će se svakodnevno na vježbama te na kraju radnog dana putem kviza (preko Merlin/Mooodle, a koji će se održavati nakon završetka nastave u prostorima fakulteta), a zbroj ocjena svakodnevnih pisanih provjera znanja ulaziti će u izračun ukupne ocjene (čini 10% završne ocjene na ispitu).
Za pristupanje dnevnim kvizevima potrebno je na nastavu donijeti pametni telefon/tablet/prijenosno računalo. Studentima koji navedeno nisu u mogućnosti osigurati će se račonalo putem kojeg će moći pristupiti kvizu - molimo javiti se do petka 18.03.2022. voditeljici predmeta.

Sve detalje o načinu izvođenja vježbi biti će prezentirani na nastavi u ponedjeljak, 21. ožujka 2022, a sve daljnje obavijesti biti će objavljivane na forumu platforme Merlin/Moodle.

Veselimo se zajedničkom druženju s anatomijom!

Osoblje Katedre za anatomiju

 

Poveznica na web stranicu za prikaz rezova mozga
Poveznica na web stranicu za prikaz 3D rekonstrukcija mozga:
(Kad otvorite ovu web stranicu, kliknite na Syllabus i u gornjem desnom kutu vidjeti ćete Movie Indeks. Otvorite odgovarajući kratki film.)

Nastavne materijale vezane uz organizaciju jezgara kranijalnih živaca i vrste živčanih vlakana možete naći OVDJE. Nastavne materijale u svezi autonomnog živčanog sustava možete naći OVDJE.

Predmet: Dentalna morfologija i antropologija

Nastavni program 2018. (pdf)

Nastavni materijali:
-Modeliranje zubi  (video)
-Modeliranje u gipsu. prezentacija sa videom (.ppt)

Ispiši stranicu