Akcija Autobus - Razbudi se!

Akcija: AUTOBUS - RAZBUDI SE!

Zadovoljstvo mi je informirati Vas da je upravo u tijeku koordinirana EU akcija pod nazivom Wake-up Bus u okviru koje se odvija nekoliko važnih aktivnosti kojima je cilj promoviranje sigurnosti u prometu i svjesnosti o poremećajima spavanja koji mogu dramatično utjecati na tu sigurnost.
Ovu preventivnu akciju podržavaju i MUP, HAK, Grad Split, Grad Zagreb, Medicinski faklutet Split i brojni drugi.

Velika europska akcija Wake-up Bus (Autobus - Razbudi se!) o promociji medicine spavanja i sigurnosti u prometu će se održati u svim zemljama EU, pa tako i u Republici Hrvatskoj.
Akcija će se obilježiti 8.10.2013. 17-20 h i 9.10.2013. 10-12 h na splitskoj Rivi i u Zagrebu na Trgu bana Jelačića 17-20 h te 10.10.2013. 10-12 h odakle će nastaviti put prema Bruxellesu.

Poremećaji spavanja predstavljaju ozbiljan javno-zdravstveni problem kojem se tek u posljednje vrijeme na europskoj i svjetskoj razini pridaje velika pozornost.
Postoje brojni znanstveni dokazi o izravnoj povezanosti poremećaja spavanja i najraširenijih kroničnih bolesti poput arterijske hipertenzije, šećerne bolesti, srčanog i moždanog udara.
http://www.cybermed.hr/vijesti/lose...

Među najzastupljenijim poremećajima spavanja ističu se nesanica i specifični poremećaj disanja tijekom spavanja, poznat pod nazivom opstrukcijska apneja tijekom spavanja (popularno nazvana OSA).
Oba klinička entiteta, ukoliko su neprepoznata i neliječena, dramatično povećavaju rizik od prometnih nezgoda.

Molimo sve drage prijatelje i ljude dobre volje da nam se pridruže i podrže ovu pozitivnu akciju u našim gradovima!

Program zbivanja (pdf)
Facebook
promo video:  "EU akcija Wake-up Bus / Autobus - Razbudi se!"
preuzimanje promo video materijala (mp4, 45MB)
preuzimanje promo plakata Ispiši stranicu