Centar za translacijska istraživanja u biomedicini

Centar za translacijska istraživanja u biomedicini

Centar za translacijska istraživanja u biomedicini je znanstvena ustrojbena jedinica Medicinskog fakulteta u Splitu s ciljem daljnjeg razvoja i unaprjeđenja znanstvenoistraživačkog rada na području biomedicine te razvoja intenzivnije međunarodne znanstvene suradnje kojoj će potpora biti promocija istraživačkih kapaciteta kroz organizacijsku reformu istraživačkih kapaciteta.
 
Centar koristit nove istraživačke resurse, laboratorije za rad sa pokusnim životinjama i staničnim kulturama te mikroskopiju što omogućuje suradnju prema nacionalnim i međunarodnim istraživačkim institucijama, pojedincima i istraživačkim mrežama te gospodarstvu. Na ovaj način se nastoji stvoriti temelj za intenzivniju znanstvenu suradnju između domaćih i inozemnih znanstvenika te suradnju znanosti i gospodarstva. Transfer tehnologije i bolja suradnja s gospodarstvom označava usklađivanje istraživanja i inovacija s potrebama hrvatskog gospodarstva.

Istraživačke skupine i laboratoriji (MEFST)

Nastamba za pokusne životinje

Dobra laboratorijska praksa

Standardni operativni posupci u laboratoriju 


Voditeljica centra: prof. dr. sc. Katarina Vukojević, Prodekanica za znanost, poslijediplomske studije i međunarodnu suradnju, 

Kontakt: katarina.vukojevic@mefst.hr; uzz@mefst.hr
 
Ispiši stranicu