Pretražite novosti:

Završen projekt Unaprjeđenje integriranog studijskog programa Medicina

Završen projekt Unaprjeđenje integriranog studijskog programa Medicina

Završna konferencija projekta ‘’Unaprjeđenje postojećeg integriranog preddiplomskog i diplomskog studijskog programa Medicina’’ održana je u petak, 18. ožujka, na Medicinskom fakultetu u Splitu, koji je nositelj projekta u partnerstvu s medicinskim fakultetima u Zagrebu, Osijeku i Rijeci.

U okviru projekta izrađeni su ujednačeni standardi zanimanja, kvalifikacije i ishodi učenja integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Medicina, pritom vodeći računa o nužnoj fleksibilnosti i potrebama sadašnjeg i budućeg tržišta rada. Projekt je u skladu sa Standardima i smjernicama za osiguranje kvalitete na Europskom prostoru visokog obrazovanja (ESG). Od nacionalnih strateških dokumenata, potrebno je istaknuti povezanost projekta sa Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Završnoj konferenciji prisustvovali su prof. dr. sc. Ante Tonkić, dekan Medicinskog fakulteta u Splitu, izv. prof. dr. sc. Joško Božić, prodekan Medicinskog fakulteta u Splitu i voditelj projekta, prof. dr. sc. Ivica Mihaljević, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku s prodekanicom prof. dr. sc. Ines Drenjančević, prodekani Medicinskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Sven Seiwerth i izv. prof. dr. sc. Venija Cerovečki te prodekanice Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Ivana Marić i prof. dr. sc. Jasenka Mršić-Pelčić.

Dekan Tonkić istaknuo je kako je riječ o važnom projektu koji podrazumijeva optimizaciju studijskog programa Medicina, koji je i inače dosta dobar i kvalitetan, čemu svjedoče brojni renomirani liječnici koji rade diljem Hrvatske i svijeta. Kazao je kako je vrijednost projekta blizu 4 milijuna kuna te su njegovi ishodi važan iskorak svih medicinskih fakulteta u europski prostor visokog obrazovanja.

Voditelj projekta, prodekan Medicinskog fakulteta u Splitu, izv. prof. Božić, naglasio je kako je projekt financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Tijekom tri godine trajanja uspješno su dovršene sve predviđene projektne aktivnosti, kroz četiri elementa: izrada standarda zanimanja za doktora medicine, izrada standarda kvalifikacije za doktora medicine, unapređivanje postupaka osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja te unaprjeđenje nastavne djelatnosti u visokom obrazovanju.
- Svaki element je vodio pojedini medicinski fakultet. Izrađeni su prijedlozi standarda zanimanja i standarda kvalifikacije za doktora medicine, unaprijeđena su 4 studijska programa, te se kroz brojne aktivnosti kontinuirano radilo na unaprjeđivanju nastavnih procesa – ustvrdio je voditelj projekta Joško Božić zahvalivši se za doprinos svim partnerima, naime čak 81 nastavnika i suradnika su bili aktivno uključeni u realizaciju, kao i glavnoj administratorici projekta Andrei Buzov te Marku Kumriću dr. med., MF Split, suradniku na projektu.

Realizacijom Projekta postići će se zahtijevano osiguranje kvalitete, jačanje kompetencija osoblja navedenih visokih učilišta kao i kompetencija studenata koje su relevantne na tržištu rada.

Program i kodni broj projekta: „Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, UP.03.1.1.03.0050

Ukupna vrijednost projekta (u HRK): 3.993.294, 55 HRK

Iznos koji sufinancira EU (u HRK): 3.394.300, 37 HRK (85 %)

Razdoblje provedbe projekta: 22. 03. 2019. – 21. 03. 2022. (36 mjeseci)

Izvor: unist.hr



008.jpg
000.jpg
005.jpg
007.jpg
003.jpg
004.jpg
002.jpg
006.jpg
001.jpg
Ispiši stranicu