Pretražite novosti:

Svečano događanje i osnivanje Hrvatske udruge sveučilišnih žena

Svečano događanje i osnivanje Hrvatske udruge sveučilišnih žena
Povodom obilježavanja međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti 11. 2. 2022., Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu upriličio je svečano događanje na kojem su tri izvrsne žene u znanosti izv prof. dr. sc. Renata Pecotić, izv. prof. dr. sc. Snježana Mardešić i doc. dr. sc. Josipa Bukić podijelile s publikom svoj karijerni put, iskustva i izazove.

Moderatotica događanja prof. dr. sc. Katarina Vukojević je istakla kako upornost i rad u znanosti u našem okruženju donose rezultate i budu prepoznati.

Kako bi se artikulirali ženski glasovi na tom putu osnovana je i udruga Hrvatsko udruženje sveučilišnih žena s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja jednakosti za žene kroz obrazovanje, filantropiju i istraživanje, a okupljati će obrazovane žene iz svih društvenih sfera.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednicu je izabrana Snježana Mardešić, dopredsjednica Katarina Vukojević, tajnica Natalija Cotić, članice odbora Jelena Burazin, Ivana Zelić Relata, Ivana Kurtović, Anđela Prolić, Anamarija Ljubičić Kuzmanić, Dubravka Vuković, te Renata Pecotić, Ana Rančić Selak, Andrea Iličić i Ana Jeličić.

DSCF1816.png
DSCF2523.png
DSCF1820.png
DSCF2520.png
DSCF1818.png
DSCF1831.png
DSCF1837.png
DSCF1833.png
DSCF1838-2.png
Ispiši stranicu