Pretražite novosti:

Svečana dodjela Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu

Svečana dodjela Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu
Dana 16.3.2021. održana je svečana dodjela Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu. Zbog epidemioloških prilika svečanost se održala na otvorenom ispred zgrade Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Svečanosti su nazočili rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić s prorektorima prof. dr. sc. Leandrom Vranješ Markić, prof. dr. sc. Tomislavom Kilićem i prof. dr. sc. Goranom Kardumom, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić i nagrađeni znanstvenici.

Nagrada je pripala najproduktivnijim znanstvenicima čiji je rad značajno pridonio prepoznatljivosti našeg Sveučilišta u znanstvenoj izvrsnosti, a osnovni kriterij za dodjelu bio je znanstvena produktivnost autora iskazana u Web of Science Core Collection i Scopus bazama u 2019. godini.

U ime nagrađenih zahvalila se izv. prof. dr. sc. Vesna Boraska Perica:

“Zahvalila bih se našem Sveučilištu što godinama kontinuirano prepoznaje značaj važnosti isticanja znanstvene izvrsnosti i znanstvene produktivnosti. Meni osobno, a vjerujem da govorim i u ime ostalih nagrađenih, ovo priznanje jako puno znači ponajprije stoga što je prepoznat uloženi trud i dugogodišnji rad koji je kulminirao znanstvenim objavama i rezultatima u 2019. godini. Mislim da ovakva priznanja imaju poticaj i drugim znanstvenicima, posebice mladima koji tek kroče na znanstveni put ponajprije iz razloga što on može biti težak. Ovakva priznanja mogu dati poticaj da ostanu nepokolebljivi i uporni u tom znanstvenom putu, jer on je ipak, prije svega, ispunjavajući. Iako su nas epidemiološke neprilike smjestile na otvoreno, ja ovdje vidim veliku simboliku, jer nalazimo se u srcu Kampusa gdje se isprepleću i znanje i ideje i ideali, oni su ti koji pokreću svijet i pokreću naše društvo. Ja vjerujem da mi to živimo, da to žive naši studenti i naši znanstvenici”

Ovogodišnji laureati iz područja BIOMEDICINE I ZDRAVSTVA su:

izv. prof. dr. sc. Vesna Boraska Perica, Medicinski fakultet u Splitu
izv. prof. dr. sc. Zenon Pogorelić, Medicinski fakultet u Splitu
prof. dr. sc. Matko Marušić, Medicinski fakultet u Splitu Ispiši stranicu