Pretražite novosti:

Posljednje zbogom našem dragom kolegi i prijatelju Vedranu Deletisu

Posljednje zbogom našem dragom kolegi i prijatelju Vedranu Deletisu
S osjećajem tuge, ali i ponosa što je bio dio našega Zavoda, primili smo vijest iz Staroga Grada da se naš dragi kolega dr. sc. Vedran Deletis nije probudio nakon odlaska na počinak u svojoj obiteljskoj kući na Hvaru.

Po povratku iz SAD-a gdje je ostvario iznimno uspješnu karijeru intraoperacijskog neurofiziologa i bio začetnik brojnih inovacija i novih pristupa u tom dijelu medicine, naš Vedran donio je novi veliki iskorak Medicinskom fakultetu u Splitu i Zavodu za neuroznanost svojim dolaskom te osnivanjem i ustrojem novog Laboratorija za humanu i eksperimentalnu neurofiziologiju.

Vedran Deletis, neurolog i neurofiziolog, svjetski priznati stručnjak u mapiranju mozga i živčanoga sustava inovativnim neurofiziološkim pristupom i metodama, bio je šef laboratorija i važan dio Zavoda za neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu od 2008. do 2015. godine.

Educirao je brojne svjetske stručnjake, ali nama je posebno značajno što je ostavio svoj duboki trag na našem Zavodu time što je bio uspješan mentor dr. sc. Maji Rogić Vidaković koja nastavlja njegovim stopama, a kroz Majine aktivnosti i aktivnosti njenih suradnica i suradnika, Vedran je još s nama na Zavodu i njegovo djelo živi.

Hvala ti na svemu što si nam dao, na svom jedinstvenom pristupu i velikoj osobnoj ljudskoj dimenziji, te na brojnim inovativnim idejama kojima si utkao svoj značajni doprinos u našim zajedničkim nastojanjima kojima pokušavamo doprijeti do nedokučivih tajni mozga i živčanoga sustava čovjeka.

Adio, naš Vedrane.

Počivao u miru Božjem!

U ime svih djelatnika Zavoda:

prof. dr. sc. Zoran Đogaš, predstojnik Ispiši stranicu