Pretražite novosti:

Održan 1. Kongres studenata dentalne medicine - fotogalerija

Održan 1. Kongres studenata dentalne medicine - fotogalerija
ODRŽAN 1. KONGRES STUDENATA DENTALNE MEDICINE U SPLITU

Dana 30. rujna 2022. godine otvoren je 1. Kongres studenata dentalne medicine na Medicinskom fakultetu u Splitu. Kongresu je prisustvovalo ukupno 200 studenata koji su tijekom dva dana imali priliku slušati predavanja iz svih grana dentalne medicine te steći nova praktična znanja kroz brojne hands-on radionice. Osim studenata dentalne medicine Medicinskog fakulteta u Splitu, Kongres je okupio studente Fakulteta dentalne medicine u Rijeci, Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku, Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Beogradu, Stomatološkog fakulteta sa klinikama u Sarajevu te studija dentalne medicine medicinskih fakulteta u Mostaru, Nišu i Banja Luci.

U prijepodnevnim satima održala su se predavanja u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu, koji je do sada ugostio mnoge ugledne znanstvenike i stručnjake, nobelovce i mnoge umjetnike te veliki broj studenata iz Hrvatske i inozemstva. Poslijepodne, nakon organiziranog ručka, održane su radionice u prostorijama fakulteta, Stomatološke poliklinike, Kampusa i KBC-a Križine.
Studenti su imali priliku odabrati dvije, od ukupno šesnaest aktualnih tema kojima su obuhvaćene sve grane dentalne medicine. Predavanja i radionice održali su naši profesori, docenti i doktori te gostujući predavači. U petak su aktivni sudionici prezentirali svoje radove od kojih su izabrana tri najbolja te su bogato nagrađena.

Kongres su organizirali članovi organizacijskog odbora, studenti 6. godine dentalne medicine, u sastavu: Klaudia Alerić, Megi Brekalo, Mare Ković, Jure Martinić i Ivana Milardović. Osim organizacijskog odbora, u realizaciji je sudjelovalo još 40 studenata studija dentalne medicine. Također, veliku pomoć pružili su brojni sponzori koji su svojim donacijama omogućili provođenje hands-on radionica.

„Ovim putem htjela bih zahvaliti dekanu Medicinskog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Anti Tonkiću na iznimnoj podršci tijekom organiziranja Kongresa. Također, veliko hvala našem prodekanu za studij dentalne medicine izv. prof. dr. sc. Ivanu Galiću koji je od samog početka prepoznao vrijednost i značaj Kongresa za nas studente, kao i za Medicinski fakultet. Bez njegove pomoći realizacija ovakvog događaja ne bi bila moguća. Hvala i ostalim prodekanima te upravi fakulteta na pristupačnosti i motivaciji da ostvarimo zamišljeno. Zahvaljujem i svim predavačima i voditeljima radionica koji su dva dana nesebično dijelili svoje znanje i iskustvo te na taj način sve sudionike ovog Kongresa, a najviše mlade kolege, obogatili i zainteresirali raznovrsnim temama u području dentalne medicine. Time je ispunjen prvotno zamišljen cilj ovog Kongresa, a to je stjecanje novih znanja, povezivanje studenata te ostvarivanje budućih suradnji različitih fakulteta u regiji. Na kraju, hvala svim našim kolegama i sudionicima koji su svojim pristustvom uveličali ovaj događaj. Nadamo se da je ovo samo početak jedne dugogodišnje tradicije.“
- predsjednica organizacijskog odbora Ivana Milardović

Osvrti sudionika 1. Kongresa studenata dentalne medicine u Splitu:

„Prvi kongres studenata dentalne medicine u Splitu je odlično organiziran, vidio se veliki trud odbora. U samo dva dana uspjeli su rasporediti 9 predavanja sjajnih stručnjaka iz skoro svih grana stomatologije, sa sudjelovanjem na 2 hands-on radionice. Drago mi je da smo imali priliku prezentirati svoje znanstveno-istraživačke radove koje smo radili na našim klinikama u Beogradu. Također, u večernjim satima organizirana su nezaboravna druženja gdje smo se svi mogli bolje upoznati i zabaviti. Ostvarena su poznanstva koja vjerujem da će prerasti u divne buduće suradnje.
Od srca čestitam cijelom odboru i želim im puno sreće u daljem organiziranju kongresa, sa željom da Kongres studenata dentalne medicine u Splitu zaista postane jedna prelijepa tradicija.“

-V.K., student Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Beogradu

„Pozdrav, pišem ovaj mail s ciljem da vam se zahvalim na odličnom kongresu. Mogu reći i u ime svojih kolega i u vlastito ime da smo prezadovoljni. Prije svega komunikacijom i prije samog kongresa, vašom ažurnošću, ljubaznošću i ugodnom, domaćom i prijateljskom atmosferom. Organizacija je bila odlična i naravno, ono zbog čega smo došli, znanje, nam je beskompromisno preneseno. Čestitam vam na uspješnosti i želim sreću u svim narednim projektima, kojih će nadam biti još. Lijep pozdrav iz Sarajeva. Do viđenja!“
-M.K., studentica Stomatološkog fakulteta sa klinikama u Sarajevu

"Kongres u Splitu bio je idealan način za provesti vikend prije početka nove akademske godine. U Zagreb sam ponijela prelijepe uspomene, nova iskustva, znanja i prijateljstva. Veliko hvala organizacijskom odboru na svemu što nam je omogućeno; na vrlo zanimljivim predavanjima, korisnim radionicama i društvenim aktivnostima. Nadam se da učimo, družimo se i uživamo u Splitu i idućih godina."
-M.B., studentica Stomatološkog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

„Poštovane kolege, organizatori, želim Vam se prije svega zahvaliti na gostoprimstvu i prilici da budem dio ovog kongresa. Čast mi je što je baš moj rad bio jedan od radova izabranih za poster prezentaciju. U razgovoru sa ostalim kolegama, sve što čujem su reći hvale. Predavanja, radionice i ostale aktivnosti, sve je bilo organizirano i ispoštovano od početka do kraja. U svakom trenutku ste nam izlazili u susret. Naučila sam nešto novo, vidjela nešto drugačije, podijelila svoje iskustvo, a usput upoznala fantastične ljude. Naša struka se temelji na znanju, stalnom usavršavanju, zato smatram da su ovakve organizacije važne. Kažu da su studenti oni koji dovode do promjena i mijenjaju svijet. Želim Vam da ovaj kongres bude početak istih, da otvori neka nova vrata i postane tradicija studija Dentalne medicine na Medicinskom fakultetu u Splitu. Čestitam! Radujem se ponovnom susretu i novim znanjima.“
-M.G., studentica Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Beogradu

"Bila mi je velika čast biti sudionik 1.kongresa studenata Dentalne medicine u Splitu, tim više što je to i osobno moj prvi kongres. Za cjelokupnu organizaciju imam samo riječi hvale kao i za edukativna predavanja i još zanimljivije radionice. U kombinaciji predavanja i radionica sam neka znanja utvrdila, a i puno toga i naučila i stekla nove praktične vještine. Sa sigurnošću mogu reći da bih se ponovno prijavila narednih godina."
-M.Ž., studentica Dentalne medicine na Medicinskom fakultetu u Mostaru

Organizacijski odbor 1. Kongresa studenata dentalne medicine u Splitu

Facebook album (link)

DSCF6813.jpg
DSCF6814.jpg
DSCF6818.jpg
DSCF6823.jpg
DSCF6828.jpg
DSCF6832.jpg
DSCF6834.jpg
DSCF6836.jpg
DSCF6838.jpg
DSCF6839.jpg
DSCF6842.jpg
DSCF6845.jpg
DSCF6848.jpg
DSCF6851.jpg
01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
Ispiši stranicu