Pretražite novosti:

Novi dvobroj Glasnika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu

Novi dvobroj Glasnika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu

Drage studentice i studenti, poštovane kolegice i kolege,

protekla COVID godina, koja je za nama, lišila nas je normalne nastave, normalnih fakultetskih susreta, druženja, putovanja, stručnih i društvenih zbivanja. Lišila nas je svega na što smo bili navikli, pa se skoro isto dogodilo i s našim Glasnikom. U COVID godini dobili smo novu Upravu Medicinskog fakulteta u Splitu, promijenili su se članovi mnogobrojnih fakultetskih povjerenstava, pa se tako promijenio i sastav uredništva Glasnika, a i njegov glavni urednik.

Ono što se zasigurno nije promijenilo, to je naša želja da i nadalje pratimo sva aktualna zbivanja na našem fakultetu, da vas o tome obavještavamo, da i dalje redovito iznosimo i pohvale i pokude uočenih situacija i zbivanja, kao što su to ranije radili i svi naši prethodnici.

Činjenica da se u prvom valu pandemije gotovo ništa nije događalo na Fakultetu, da smo se tek početkom nove akademske godine priviknuli na tzv. „novo normalno“, da je nova Uprava počela funkcionirati, zajedno sa svim novim povjerenstvima, tek najesen 2020. godine, kada smo svi već navikli raditi u COVID „modu“, odgodila je izlaženje redovitog broja Glasnika krajem kalendarske godine zbog kratkoće vremena za njegovu pripremu.

Zato smo se pobrinuli da ovaj COVID dvobroj obuhvati sve zanimljivo što se događalo u proteklih deset mjeseci, nastavljajući rad naših prethodnika, jednakim marom i voljom za praćenje svih relevantnih događanja povezanih s aktualnom situacijom i našim fakultetom. Želja nam je da se i svi vi, radi kojih Glasnik postoji i izlazi, u što većem broju aktivno uključite u uređivanje novih brojeva, kao što su to i sada napravili naši studenti, nastavnici i kliničari. Slanjem vaših priloga Uredništvu svaki sljedeći broj Glasnika bit će bolji, kvalitetniji, zabavniji i zanimljiviji, a mi ćemo se potruditi da svi ti prilozi nađu mjesta na njegovim stranicama.
Dobro došli.

Tonko Vlak
Glavni urednik

Glasnik (pdf)

Ispiši stranicu