Pretražite novosti:

Novi broj Glasnika Medicinskog fakulteta u Splitu - rujan 2020.

Novi broj Glasnika Medicinskog fakulteta u Splitu - rujan 2020.
Dragi naši čitatelji, u rukama imate prvi broj Glasnika za ovu godinu. Iako smo ga zgotovili u srpnju, odlučili smo da tiskana verzija bude (po) dijeljena u rujnu, kad se svi ponovno počnemo okupljati na našim radnim mjestima nakon zasluženog ljetnog odmora, u „novom normalnom“ okružju i atmosferi.

U prvoj polovini ove godine, posebice od sredine ožujka pa do kraja lipnja, funkcionirali smo doista u izvanrednim okolnostima! Gotovo sva nastava i ispiti održavali su se na daljinu, zajedno s našim studentima savladavali smo sve moguće (i nemoguće) izazove virtualnih predavanja, seminara, vježbi i provjera znanja radeći (najvećim dijelom) iz svojih „kućnih ureda“, i to ne samo zbog Covidom uzrokovane karantene nego i zbog činjenice da su svi djelatnici četvrtog i petog kata Zgrade A trebali biti evakuirani zbog alarmantne konstrukcijske nestabilnosti ovih dvaju dograđenih katova. To je dekan prozvao „korona na kvadrat“ i o tome možete pročitati u dekanovu osvrtu na izvanrednu situaciju.

Čini se da će kraj tekuće i početak iduće akademske godine (2020/2021) biti uvelike obilježen ovim dvama koronama koje nam uvelike određuju i privatni i profesionalni život. Nastojali smo u ovim izazovnim vremenima funkcionirati koliko-toliko normalno, a to svjedoče mnogobrojni članci koji opisuju aktivnosti koje smo uspjeli „odraditi“, složenoj situaciji unatoč!

Velika hvala kolegicama i kolegama koji su svojim prilozima obogatili ovaj (na svaki način poseban) broj Glasnika, a posebno hvala svim članovima Uredničkog odbora. Kao što sam više puta naglašavao, Glasnik se ne dogodi sam od sebe, puno je truda i ljubavi ugrađeno u svaku stranicu i svaki prilog o kojem možete čitati! Ugodno čitanje!

Zdravi nam i veseli bili!

Ivica Grković
Glavni urednik

Glasnik (pdf) Ispiši stranicu