Pretražite novosti:

Novi broj Glasnika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu

Novi broj Glasnika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu
Drage studentice i studenti, poštovane kolegice i kolege!

Približavanjem ljetu polako svodimo račune o svemu napravljenom u tekućoj akademskoj godini. Nastava još traje, „borba“ za svaku ocjenu još je aktualna na svim godinama. Svi želimo mirno i dugo ljeto, a samo oni koji su iz bilo kojeg razloga odgodili uspješan završetak turnusne nastave zaključiti ispitnim uspjehom mogu biti nespokojni čekajući rujan.

U međuvremenu, proljeće nam je donijelo tek skromno obilježavanje fakultetskoga rođendana jer je velika i svečana proslava 25. rođendana ove uspješne akademske zajednice ostavljena za lipanj, kada će novi broj Glasnika već biti na našim klupama. Zbog toga će se ovaj proljetno-ljetni broj našega Glasnika razlikovati od uobičajenog, bez čestitki najuspješnijim studentima i nastavnicima, jer se imena svih odličnika još uvijek drže u tajnosti, da bi bila javno obznanjena na svečanosti planiranoj za lipanj. Zbog toga u ovom broju Glasnika nećemo vidjeti ni njihove fotografije, ni njihova imena, kako je bilo uobičajeno, uz izvješća s Bena i svih drugih lokacija na kojima se fakultetski rođendan obilježavao u ožujku.

Uredništvo Glasnika svima vama, i nama, čestita ovaj veliki jubilej, želeći mu dati pripadajuću važnost koju ćemo zajedno osvijestiti u lipnju, kada će se govoriti o tome koliko smo novih naslova publicirali, koji su nam faktori odjeka u svijetu znanosti, koliko smo nagrada dobili i koliki je doprinos naše sastavnice uspjehu Sveučilišta u Splitu u znanstvenoj zajednici, u svijetu i u domovini.

A kako promatrati ovaj značajni jubilej: kao 25. rođendan jednoga mladića, koji će, usprkos evidentnoj uspješnosti i talentu, tek dočekati svoje najbolje godine i još veće uspjehe ili kao četvrt stoljeća jednoga mudroga i upornog člana hrvatske akademske zajednice, koji je već dostigao visoke znanstvene domete? Odlučite sami.

U svakom slučaju, Uredništvo Glasnika Medicinskog fakulteta u Splitu našem fakultetu, koji slavi svoj 25. rođendan, želi dug i uspješan rad u nacionalnoj i međunarodnoj znanstvenoj zajednici, uz zahvalnost svima onima koji su doprinijeli njegovoj prepoznatljivosti u toj istoj zajednici, od portirske službe, naših spremačica, domara, informatičara, knjižničarki, studenata, nastavnika, novaka, službenika, stručnih službi do Uprave Fakulteta.

Želja nam je, kao i prije, da se i svi vi zbog kojih Glasnik postoji i izlazi u što većem broju opet aktivno uključite u uređivanje novih brojeva, kao što su to i sada napravili naši studenti, nastavnici i kliničari. Slanjem vaših priloga Uredništvu svaki sljedeći broj Glasnika bit će bolji, kvalitetniji, zabavniji i zanimljiviji, a mi ćemo se potruditi da svi ti prilozi nađu mjesta na njegovim stranicama.

Zdravi i veseli bili!

prof. prim. dr. sc. Tonko Vlak, dr. med., glavni urednik Glasnika Medicinskog fakulteta u Splitu

Glasnik (pdf)

https://mefst.unist.hr/glasnik/34 Ispiši stranicu