Pretražite novosti:

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu događaju se značajne stvari...

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu događaju se značajne stvari...
Poštovani,
 
danas je veliki dan za Medicinski Fakultet. Postigli smo slijedeće:

1. predstavnici firme Lavčević će do početka nove akademske godine sanirati toplu vezu koja povezuje zgrade A, B i C, bez dodatnih financijskih opterećenja za Fakultet.

2. pokrenut je postupak proširenja studentske menze sa 40 novih mjesta koji će u cijelosti financirati Sveučilište u Splitu.

3. Dekanska konferencija medicinskih fakulteta u Republici Hrvatskoj, na sjednici održanoj 9. lipnja 2021. godine, jednoglasno je donijela odluku kojom se podržava prijedlog da se pokrene postupak akreditacije pri Svjetskoj federaciji medicinskog obrazovanja (World Federation of Medical Education, WFME), budući da od 2023. godine doktori medicine koji su završili studije medicine u Republici Hrvatskoj neće moći pristupiti američkom nostrifikacijskom ispitu (United States Medical Licensure Exam - USMLE). Polaganje nostrifikacijskog ispita bitna je pretpostavka da se naši doktori medicine mogu dodatno obrazovati, subspecijalizirati u kliničkim poljima te stjecati nova znanja i vještine potrebne za povećanje standarda liječenja u Republici Hrvatskoj. Na istoj sjednici je dogovoreno da povjerenstvo WFME, prilikom boravka u Republici Hrvatskoj, posjeti Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu i njegove klinike. Navedeno još jednom potvrđuje ugled Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

4. pokrenut je postupak osnivanja Centra za kliničke vještine te je započeto na preuređenju prostora suterena zgrade B u kojem će se Centar smjestiti, te opremiti iz projekta kojeg vodi Dekan, prof. prim. dr. sc. Ante Tonkić, dr. med. pod nazivom: Razvoj, unaprjeđenje i provedba stručne prakse na Medicinskom fakultetu u Splitu; financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda; vrijednosti 3.954.244,63 Kn.
 
Srdačan pozdrav,

Dekan

Prof. prim. dr. sc. Ante Tonkić Ispiši stranicu