Pretražite novosti:

Mija Marinković obranila je doktorat znanosti na poslijedipl. studiju Biologija novotvorina

Mija Marinković obranila je doktorat znanosti na poslijedipl. studiju Biologija novotvorina
Mija Marinković, obranila je doktorat znanosti na poslijediplomskom studiju Biologija novotvorina 30. lipnja 2020. godine.

Mentorica: izv. prof. dr. sc. Ivana Novak Nakir.

Stručno povjerenstvo: prof. dr. sc. Tatijana Zemunik, prof. dr. sc. Anita Markotić i prof. dr. sc. Pero Lučin.

Svoju doktorsku disertaciju izradila je u sklopu Uspostavnog istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost te je objavila 3 znanstvena rada objavljena u časopisima visokog faktora odjeka: prvi u časopisu “Autophagy” (IF 11.059) na kojem je prvi autor i drugi u časopisu Scientific Reports (IF 4,122) na kojem je drugi autor, te treći pregledni rad objavljen u časopisu “Oxidative Medicine and Cellular Longevity (IF 4,936) gdje je sudjelovala kao prvi autor.

Kroz svoje doktorsko usavršavanje Mija je sudjelovala na brojnim međunarodnim konferencijama i radionicama iz područja autofagije i tumorske biologije te je za mnoga ta sudjelovanja dobila stipendije organizatora (EMBO, FEBS, Gordon research conferences, i drugi) gdje je svoj znanstveni rad i naš Fakultet prezentirala u obliku postera. Također je bila pozvana svoje rezultate na konferencijama izlagati u obliku usmenog priopćenja. 
  Ispiši stranicu