Pretražite novosti:

Lijepe vijesti ususret velikoj proslavi 25. obljetnice osnutka Fakulteta

Lijepe vijesti ususret velikoj proslavi 25. obljetnice osnutka Fakulteta
U susret velikoj proslavi 25. obljetnice osnutka, s Medicinskog fakulteta dolaze nam lijepe vijesti. Naime, prema QS World University Rankings by Subject, godišnjoj publikaciji ljestvice svjetskih sveučilišta po područjima, koju svake godine objavljuje Quacquarelli Symonds, a smatra se jednom od tri najčitanije sveučilišne ljestvice u svijetu, Sveučilište u Splitu 2022. godine prvi je put rangirano u području medicine, i to između 651. i 670. mjesta na svijetu.

”Ovogodišnji ulazak na QS ljestvicu rangiranja Sveučilišta po područjima ima veliki značaj za Medicinski fakultet jer je upravo područje medicine jedino i zastupljeno na ljestvici. To je potvrda naše snage, izvrsnosti i predanog znanstvenog rada koji iz dana u dan rastu i doprinose poziciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu da stane uz bok s najboljim svjetskim sveučilištima”, kazala je prodekanica za znanost, prof. dr. sc. Katarina Vukojević, nakon što je o tome, zajedno s dekanom prof. dr. sc. Antom Tonkićem izvijestila Dekanski kolegij.

Rang po indikatoru citiranosti je 594. mjesto, rang po indikatoru H-indeks 576. mjesto, a rang po akademskom ugledu 631. Uprava, nastavnici i studenti MEFST-a ovime su jasno zakoračili ne samo u europski, već i svjetski akademski prostor i Sveučilište u Splitu im na tome čestita.

Izvor: Universitas br. 150 (pdf) Ispiši stranicu