Pretražite novosti:

22. 9. 2023. Simpozij Up to date in IBD na Medicinskom fakultetu u Splitu

22. 9. 2023. Simpozij Up to date in IBD na Medicinskom fakultetu u Splitu
Simpozij pod nazivom „Up to date in IBD“ u organizaciji Medicinskog fakulteta u Splitu, KBC-a Split - Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju i Hrvatskog gastroenterološkog društva održan je 22. rujna 2023. godine u Amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu.

Edukacija se satojala iz dva dijela. Prvi dio s predavanjima o najvažnijoj problematici s kojom se danas susrećemo u liječenju upalnih bolesti crijeva, a u drugom dijelu je prikazano 5 endoskopskih pregleda pacijenata s upalnim bolestima crijeva i to prijenosom uživo iz endoskopske sale uz vrhunsku kvalitetu slike i zvuka.Cilj Simpozija je multidisciplinarnim pristupom nadopuniti znanje novim saznanjima o praćenju i liječenju upalnih bolesti crijeva, a s posebnim osvrtom na endoskopsko praćenje i liječenje novim terapijskim opcijama. Navedena saznanja omogućit će bolje praćenje i liječenje upalnih bolesti crijeva u svakodnevnom kliničkom radu.

Simpozij je bio namijenjen liječnicima opće medicine, specijalizantima, specijalistima i subspecijalistima interne medicine, gastroenterologije, abdominalne kirurgije te liječnicima svih drugih specijalnosti koje se u svome radu susreću s navedenom problematikom.

Hvala svima uključenima u Simpozij i vidimo se dogodine!Organizacijski odbor:

prof. dr. sc. Ante Tonkić
doc. dr. sc. Željko Šundov
izv. prof. dr. sc. Željko Puljiz
Ispiši stranicu