Pretražite novosti:

1. 6. 2023. Predavanje Unaprjeđenje kvalitete života osoba s paraplegijom

1. 6. 2023. Predavanje Unaprjeđenje kvalitete života osoba s  paraplegijom
1. 6. 2023. Predavanje pod nazivom "Unaprjeđenje kvalitete života osoba s paraplegijom" u sklopu humanitarne akcije ''Svi za Mašu''.

Pozivamo vas na predavanje pod nazivom "Unaprjeđenje kvalitete života osoba s paraplegijom", koje će se održati 1. lipnja 2023. godine s početkom u 17:00 sati, u seminarskoj dvorani B102 Medicinskog fakulteta u Splitu, na adresi Šoltanska 2. Predavanje će voditi izvanredna profesorica psihologije, dr. sc. Slavica Kozina, te prvostupnica sestrinstva, enterostomalni terapeut Ivana Grgić.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu i Studentski zbor u suradnji s udrugom Help sudjeluju u humanitarnoj akciji pod nazivom "Svi za Mašu". Osim prikupljanja donacija, cilj nam je pridonijeti akciji pružanjem edukacije o izazovima s kojima se suočavaju osobe s paraplegijom u svakodnevnom životu.

Svake godine diljem svijeta, između 250.000 i 500.000 ljudi doživi spinalnu ozljedu, a Maša je jedna od njih. Psihologinja i medicinska sestra s bogatim iskustvom rada u ovoj populaciji će nam reći više o tome kako paraplegija utječe na kvalitetu života osobe ne samo sa tjelesnog već i psihosocijalnog, ekonomskog, kao i duhovnog aspekta.

Nakon predavanja, D16 Coffee će vas razveseliti pripremajući kavu za sve prisutne. Dobrodošle su donacije.

Pozivamo vas da nam se pridružite i svojim dolaskom podržite ovu humanitarnu akciju.

Izvanredna profesorica psihologije, dr. sc Slavica Kozina je u punom radnom odnosu u Katedri za psihološku medicinu Medicinskog fakulteta u Splitu od osnutka Fakulteta do danas. Područje njezina profesionalnog interesa je ratna trauma, proces žalovanja za nestalim i posmrtno identificiranim sinom i analiza sadržaja traumatskih sjećanja.

Ivana Grgić, bacc. med. techn., stručnjakinja je za liječenje kroničnih rana s iskustvom od preko dvadeset godina. Danas predaje i na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija.

Više o humanitarnoj akciji možete pročitati ovdje https://svizamashu.com Ispiši stranicu