Pretražite novosti:

1. 6. 2022. Predavanje pod nazivom "A new hemotherapy" - dr. Aaron Phillips

1. 6. 2022. Predavanje pod nazivom
Pozivamo Vas na predavanje pod nazivom „A new hemotherapy“, koje će se održati 1. lipnja 2022. godine, s početkom u 13 sati u dvorani B103, a koje će voditi dr. Aaron Phillips.
 
Dr. Aaron Phillips je osvajač prestižnih Brain Canada Future Leader Award i Peter Lougheed Research Excellence nagrada. Nadalje, objavio je više od 80 znanstvenih članaka u međunarodno priznatim časopisima, te ima h-indeks 25, i citiran je više od 2000 puta. Dr. Phillips je međunarodno priznati stručnjak u svojem području rada, koje se odnosi na istraživanja usmjerena na pronalaženje terapijskih modalieteta za životno opasnu autonomnu kardiovaskularnu disfunkciju uzrokovanu ozljedama kralježnične moždine (engl. spinal cord injury, SCI).
 
Na ovu temu objavio je nekoliko kliničkih studija, koje su pružile novi uvid u potencijalne pristupe farmakološkom liječenju hemodinamske nestabilnosti nakon ozljede kralježnične moždine. Kako bi se razumjeli mehanizmi autonomne disfunkcije nakon ozljede kralježnične moždine, razvio je mišji model autonomne i vaskularne disfunkcije nakon transekcije kralježnične moždine, koji je objavljen u vodećem časopisu za fiziologiju, kao i nekoliko dodatnih studija koje pokazuju labilnost krvnog tlaka nakon ozljede kralježnične moždine. Ovaj model također je korišten kako bi se pokazalo da je simpatička disfunkcija nakon ozljede kralježnične moždine dovodi do teške disfunkcije crijeva. Ispiši stranicu