Sportska udruga

Sportska udruga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu (skraćeno: SUMEFST) službeno je 2018. godine upisana u hrvatski Registar udruga nakon dvogodišnjeg neslužbenog postojanja i djelovanja pri fakultetu. Ima nekoliko funkcija; Najvažnija je omogućavanje svim studentima našeg fakulteta zainteresiranima za sport da se međusobno uz bavljenje sportom i socijaliziraju. Udruga potiče te studente da se sportom što redovitije zajedno bave te im preko društvenih mreža omogućava bolju komunikaciju. Udruga je također tu i da bude medijator između sportskih ekipa i vodstva fakulteta.

Osim rekreativnog bavljenja sportom tijekom akademske godine, glavni natjecateljski ciljevi su Humanijada i Unisport (sveučilišno prvenstvo) koji se održavaju u drugom semestru svake akademske godine. Unutar Sportske udruge postoje sljedeće sportske ekipe, kako u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji: Futsal, košarka, odbojka, rukomet, i lacrosse. Što se tiče individualnih sportova, aktivne su sekcije za sljedeće sportove: Tenis, stolni tenis, šah i jogging.

Ukoliko ste zainteresirani za priključivanje nekoj od sportskih ekipa/sekcija, obratite se svome studentskom predstavniku za daljnje informacije i upućivanje ka voditelju odabranog sporta.
  Ispiši stranicu