Ustrojstvo nastave

Broj sati predavanja:       50
Broj sati seminara:          50
Broj sati vježbi:             100
Ukupan broj sati:           200

Nastava iz predmeta Ginekologija i porodništvo odvija se kroz predavanja, seminare i vježbe na pacijentu.
Turnus nastave traje 7 tjedna
Studenti su podijeljeni u 10 vježbovnih skupina (A – J) koji su temelj dnevnog rasporeda za seminare i vježbe. U svakoj vježbovnoj skupini je 5 studenata.

Nastava je organizirana svakodnevnim jutarnjim predavanjima u trajanju 2 školska sata. Predavanja su zajednička za sve studente. Potom slijede seminari i vježbe prema dnevnom rasporedu i prema skupinama. Seminari su organizirani u biblioteci Klinike. U seminarima se obrađuju teme koje nisu obuhvaćene predavanjima, ili su nedovoljno obrađene, ili su izuzetno važne ili posebno zanimljive. Svi studenti učestvuju u temama seminara. Preporučuje se da voditelji seminara prethodno podijele studentima literaturu prema kojoj bi se održala nastava. Voditelj nadopunjuje temu nekim posebno važnim ili za svakodnevnu praksu zanimljivim dijelovima teme. Preporučuje se power point prezentacija. Na kraju slijede pitanja i razgovor u kojem sudjeluju svi studenti. Pri kraju nekih seminara podijeliti će se kratki testovi čije će ocjene sudjelovati u formiranju konačne ocjene. Vježbe se održavaju u kliničkim odjelima i ambulanti za ultrazvuk te posebno u citološkoj ambulanti lokalitet Križine i ambulanti ginekološke onkologije u Centru za onkologiju. U poslijepodnevnim i noćnim satima radnim danom studenti su prema rasporedu vježbovnih skupina raspoređeni u dežurstvo u rađaonici Klinike. Svaki student dužan je odraditi 3 dnevna i 3 noćna dežurstva u rađaonici.

Svi oblici nastave obvezni su. Vodi se pismena evidencija prisustvovanja nastavi. Nastavnici i asistenti prozivaju studente. Nije dozvoljeno mijenjanje rasporeda prisustvovanja seminarima i vježbama. Student može opravdano izostati do 20% fonda sati predavanja, seminara i vježbi. Ako je opravdani izostanak veći od 20%, student piše molbu prodekanu za nastavu i prilaže relevantnu dokumentaciju.

Studenti sudjeluju u svim oblicima rada u Klinici. Upoznaju se sa svim mogućnostima liječenja. Upoznaju se s pravnim i etičkim problemima u liječenju. Sva saznanja o pacijenticama, njihovom stanju, njihovoj bolesti i svim drugim okolnostima spadaju u područje liječničke tajne.

Nakon završene nastave student će dobiti prvi i drugi potpis pročelnika Katedre. Ako student tijekom semestra nije ispunjavao utvrđene obveze, uskratit će mu se drugi potpis koji je uvjet pristupanja pismenom ispitu. Ispiši stranicu