Pretražite novosti:

Rotary Forum Split 2020 - "GMO - istine i zablude"

Rotary Forum Split 2020 -
“GMO - istine i zablude”

Je li GMO prijetnja čovječanstvu ili rješenje problema za 800 milijuna gladnih diljem svijeta?

Na ovo pitanje daje nam odgovor dobitnik Nobelove nagrade za medicinu Sir Richard J. Roberts, jedan je od sudionika ovogodišnjeg Foruma Rotary cluba Split.

Prošlo je već pet desetljeća od početaka genetskog inženjeringa. Pobornici kao i kritičari ovog fenomena mnogobrojni su i glasni. Veliku podršku GMO dobio je u kampanji koju je do sad potpisalo 152 dobitnika Nobelove nagrade, a pri čemu je posebno stavljen naglasak na genetski modificiranu hranu koja bi mogla predstavljati rješenje problema gladi u siromašnim dijelovima svijeta. S druge strane ovoj inicijativi stoji pokret zelenih, s tvrdnjama kako GM usjevi osnažuju kontrolu korporacija nad lancem proizvodnje hrane te vode prekomjernom korištenju pesticida.

Vođeni željom da rasvijetlimo brojne kontroverze, odlučili smo se okupiti nekolicinu eminentnih stručnjaka koji će problem GMO-a razmotriti i obrazložiti iz različitih kutova. Uz nobelovca Sir Richarda J. Robertsa, na Forumu će sudjelovati priznati znanstvenici i stručnjaci: Janoš Terzić, Valerije Vrček, Nenad Malenica i Anđelko Domazet. U domeni pravne regulative i strategije EU prema GMO-u našoj raspravi doprinijet će zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan video obraćanjem sudionicima Foruma.

Rotary Forum Split 2020 održava se ‪u subotu 22. veljače 2020‬. na Medicinskom fakultet u Splitu.

Početak je u 9 sati, a ulaz je slobodan.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate naš Forum.

Radujemo se Vašem dolasku.



Ispiši stranicu