Testiranje znanja i vještina studenata

WEBINAR

Poslijediplomski studij TRIBE Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu organizira webinar kojim bi se polaznicima približile temeljne ideje iz područja konstrukcije, primjene i vrednovanja testova znanja i vještina te predstavilo programsko rješenje koje će uskoro biti dostupno nastavnicima Medicinskog fakulteta u Splitu i koje je razvijeno u okviru EU projekta "Internacionalizacija visokog obrazovanja".
 
DATUM ODRŽAVANJA: 21. rujna 2020. od 12 do 16:20
LINK ZA REGISTRACIJU
PLATFOMA ODRŽAVANJA: 
Zoom, potrebna je registracija pa vam preporučamo da se prijavite par minuta prije početka webinara. Molimo vas da nakon prijave u sustav isključite vašu kameru i mikrofon. Postavljanje pitanja će biti organizirano putem chata.
BROJ SUDIONIKA: Neograničen 

PROGRAM WEBINARA:
12h - Damir Sapunar: Uvod (10 min)
12:10 - Blaž Rebernjak: Uvod u testiranje (40 min + 5 min pitanja)
Osnovni pregled karakteristika dobrih testova – što znače pouzdanost i valjanost testova te kako ih možemo empirijski procijeniti? Idealni test – onaj koji mjeri točno ono što želimo i to mjeri savršeno precizno – ne postoji. Cilj je konstruirati što kvalitetniji test i istovremeno biti svjestan nedostataka i ograničenja testova.
12:55 - Blaž Rebernjak: Analiza zadataka (40 min + 5 min pitanja)
Osnovni pregled različitih vrsta zadataka koji se koriste u testovima znanja te rasprava o snagama i manama različitih pristupa. Empirijska analiza pojedinačnih zadataka – težina, osjetljivost, diskriminativnost.
13:40 - Doris Rušić: Razvoj i implementacija objektivno strukturiranog kliničkog ispita na Studiju farmacije u Splitu (20 minuta + 5 minuta pitanja)
Što je objektivno strukturirani klinički ispit (OSKI) - koje su njegove prednosti i mane te kako smo razvili i implementirali OSKI na studiju Farmacija.
14:05 - Blaž Rebernjak: Konstrukcija testova (40 min + 5 min pitanja)
Konstrukcija kvalitetnih zadataka i kombiniranje tih zadataka u test. Naglasak je na pitanjima višestrukog izbora i primjerima dobrih i loših zadataka. Kako od različitih zadataka napraviti selekciju i konstruirati test koji će pokrivati cijeli sadržaj sa zadacima koji su težinski primjereni sudionicima.
14:50 - Blaž Rebernjak: Vrednovanje i ocjenjivanje (40 min + 5 min pitanja)
Računanje ukupnog uratka u testu i praktični problemi različitih načina vrednovanja rezultata. Rasprava o problem slučajnog pogađanja i načini rješavanja tog problema. Način formiranja ocjene i različite metode za praćenje i ocjenjivanje kontinuiranog rada studenata.
15:35 - Denis Fusek: Prezentacija programa za mrežno testiranje (40 minuta + 5 minuta pitanja)
Pregled temeljnih funkcija novog programskog rješenja za online testiranje, distribuciju i analizu testova razvijenog u okviru ljetne škole "Systematic Reviews – Hand on Experience" pokrenute u okviru EU projekta "Internacionalizacije visokog obrazovanja".
 
O OREDAVAČIMA:
Dr. sc. Blaž Rebernjak zaposlen je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu na katedri  za psihometriju. Bavi se proučavanjem automatskog procesiranja emocija te metodologijom i statistikom. Ima bogato iskustvo u održavanju radionica i seminara iz područja statistike, metodologije i psihometrije.
Dr. sc. Doris Rušić asistent je na Katedri za farmaciju Medicinskog fakulteta u Splitu. Autorica je Priručnika za Stručno osposobljavanje za studente farmacije i sudjeluje u provedbi provjere znanja studenata farmacije na Stručnom osposobljavanju.
Denis Fusek, dipl. ing. elektrotehnike tehnički je direktor tvrtke Lama d.o.o.
 
Za sve druge informacije obratite nam se na adresu e-pošte: tribe@mefst.hr

VIDEO ZAPIS S WEBINARA NALAZI SE NA NAŠEM YOUTUBE KANALU 



 
Voditelj tečaja      
prof.dr.sc. Damir Sapunar

 
Ispiši stranicu