Ljetna škola Medicina životnih navika utemeljena na dokazima

Ljetna škola Medicina životnih navika utemeljena na dokazima


O nama


Mi smo entuzijasti, učitelji, liječnici i ostali biomedicinski profesionalci. Čvrsto vjerujemo da je naš zdravstveni sustav u kriznom stanju, te moramo preoblikovati svoje načine razmišljanja i liječenja zdravstvenih izazova stanovništva. Imamo sustav bolesničke skrbi koji je na rubu kolapsa i hitno ga moramo pretvoriti u „zdravstvenu zaštitu“  kako bismo spasili i povratili zdravlje naših ljudi. Prvi je korak uključiti obrazovanje o intervencijama za promjenu životnog stila u naš program medicinske škole. To radimo ovdje. Započinjemo pravu „reformu zdravstva“ obrazovanjem nove generacije zdravstvenih radnika koji će liječiti istinske uzroke kroničnih bolesti, a ne njegove simptome. Srdačno ste pozvani da se pridružite našoj misiji.

Što je to medicina životnih navika utemeljena na dokazima?
Medicina životnog stila nova je paradigma u medicini. Naš uobičajeni, konvencionalni pristup zapadne medicine najčešće se usredotočuje na samo liječenje simptoma kroničnih bolesti do kraja života pacijenata. Za razliku od ovog pristupa, životna medicina rješava sve istinske i osnovne uzroke vodećih zdravstvenih problema u našem modernom društvu. Ti osnovni uzroci nezaraznih bolesti su naše svakodnevne navike ugrađene u naše okruženje i društvene okolnosti.

Medicina životnog stila je: 

„medicinska specijalnost utemeljena na dokazima koja koristi životne terapijske pristupe, kao što su pretežno cjelovita hrana, biljna prehrana, redovita fizička aktivnost, adekvatan san, upravljanje stresom, izbjegavanje upotrebe rizičnih supstanci i drugi načini ne-lijekova , za sprječavanje, liječenje i često, reverzirati nezaraznu bolest, koja se ponekad naziva i degenerativna kronična bolest ".
 

Lifestyle Medicine Global Alliance. Što je životna medicina? Dostupno od:
https://lifestylemedicineglobal.org/lifestyle-medicine/
 

O nama
Predavači
Mjesto zbivanja
Program
Registracija
Foto galerija


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta

Ispiši stranicu