O nama

O nama

Knjižnica Medicinskog fakulteta u Splitu je prema Statutu Fakulteta, a u skladu sa Zakonom o knjižnicama, njegova zasebna ustrojbena jedinica.

O NAMA / KATALOZI / EDUKACIJA
USLUGE / NOVOSTI / NASLOVNICA

Knjižnica Medicinskoga fakulteta

*************************************

USTROJ

Knjižnica Medicinskog fakulteta u Splitu je prema Statutu Fakulteta, a u skladu sa Zakonom o knjižnicama, njegova zasebna ustrojbena jedinica.

PROSTOR I OPREMA

Knjižnica Medicinskog fakulteta u Splitu jedna je od najmlađih knjižnica Sveučilišta. Otvorena je krajem 2002. godine, a do tada je knjižnica Kliničkog bolničkog centra Split zadovoljavala sve potrebe stručnog i znanstvenog informacijskog središta za područje biomedicine.

Knjižnica raspolaže prostorom od oko 260 metara četvornih u prizemlju zgrade temeljnih medicinskih znanosti. Korisnicima je na raspolaganju čitaonica s 36 radnih mjesta i računalna učionica opremljena sa 16 računala. Spremišni prostor namješten je pomičnim policama tipa Compactus, čime je raspoloživi prostor maksimalno iskorišten. U prostoru Knjižnice smješten je i stroj za fotokopiranje.

Knjižnica je namijenjena ponajprije studentima, nastavnicima i suradnicima Medicinskog fakulteta u Splitu, liječnicima i ostalim zdravstvenim djelatnicima KBC-a Split, ali je otvorena i vanjskim korisnicima kojima su potrebne zdravstvene i medicinske informacije.

FOND

Tiskani fond Knjižnice čine monografske i serijske publikacije s područja medicine, dentalne medicine, farmacije, sestrinstva i fizioterapije. Knjižnica osigurava pristup i brojnim bazama podataka, elektroničkim časopisima i knjigama. Fond knjižnice čini i zbirka doktorskih disertacija i magistarskih radova te zbirka diplomskih radova naših studenata.

Građa je dijelom smještena u slobodnom pristupu prema stručnom rasporedu koji korisnicima omogućuje lakše snalaženje. U Knjižnici se koristi stručni raspored prema klasifikacijskom sustavu National Library of Medicine, kao što je uobičajeno u većini medicinskih knjižnica.

DJELATNICI

Linda Ivas
(pomoćna knjižničarka)
Tel. +385 21 557 917
E-mail: linda.ivas@mefst.hr Ispiši stranicu