Pretražite novosti:

Potpisan sporazum o suradnji Medicinskog fakulteta u Splitu s OB Dubrovnik

Potpisan sporazum o suradnji Medicinskog fakulteta u Splitu s OB Dubrovnik
Ovaj dokument je strateški dokument vrlo važan za obje strane. Ono što moram reći je, kako je naše Sveučilište ocijenjeno kao najbolje u regiji, ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Isto tako Medicinski fakultet je jednim dijelom pridonio Sveučilištu, i u ovome trenutku imao nastavne baze u više država te sada imamo oko 300 stranih studenata. KBC u Splitu je zajedno s Fakultetom jedna važna institucija, a ono što nam je strateški interes je da u Dalmaciji, u ove četiri županije imamo umrežen dobro organizirani sustav, od Zadra, preko Šibenika do Dubrovnika. Iznimno nam je važno da se doktorima medicine koji pored svoga stručnog rada omogući prilika i za znanstveno istraživački rad i za edukaciju. Mi želimo biti ti koji će i drugim doktorima osim dr. Bekića i dr. Margaritonija omogućiti znanost i edukaciju jer samo time možemo unaprijediti zdravlje naše populacije i unaprijediti zdravstvenu skrb – rekao je dekan Medicinskog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Zoran Đogaš koji je još dodao kako imamo iznimne gubitke ukoliko samo jedan liječnik ode iz Hrvatske.

– Opća bolnica Dubrovnik ne ulaže samo u infrastrukturu, ulaže i u uvjete rada svojih djelatnika, pogotovo liječnika, a ono što nam je najvažnije su upravo ti kadrovi. OB Dubrovnik se usmjerila prema našoj najbližoj ustanovi Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu odnosno Kliničkom bolničkom centru Split, gdje kod njih dolaze naši pacijenti bilo kopnenim ili zračnim putem. Mi imamo ambiciju biti dio te priče, pristupiti KBC-u Split u vrijeme njegove ekspanzije, iz tog smo se razloga okrenuli onima koji su nam najbliži, a to je u ovome trenutku Split. Trenutno u OB Dubrovnik imamo dovoljno kadrova koji imaju znanstvena znanja i uključeni su u rad. Želimo dati mogućnost svim našim djelatnicima koji to žele da se uključe u rad fakulteta u Splitu kroz seminare, pisanje znanstvenih radova, ali i sudjelovanje na konferencijama – rekao je ravnatelj OB Dubrovnik dr. Marijo Bekić.

– Ovaj sporazum smatramo jako važnim dokumentom koji će dobru suradnju koja je i dosad bila između ovih ustanova, tu suradnju i dodatno unaprijediti na znanstveno istraživačkom polju, u stručnom polju, na poslijediplomskim studijima, te stručnom usavršavanju. Nama je vrlo važno da imamo što bolju medicinsku skrb u našoj Općoj bolnici Dubrovnik. Ovo potpisivanje je i na tragu Županijske skupštine na kojoj smo utvrdili da se naša bolnica treba kretati ka kliničkim odjelima, da je to put ne samo usavršavanja liječnika i drugog medicinskog osoblja nego i osiguravanja medicinskih stručnjaka u budućnosti – kazao je župan Nikola Dobroslavić koji je dodao kako bi ova suradnja trebala donijeti korist OB Dubrovnik.

Tekst: dubrovniknet.hr

1.jpeg
2.jpeg
2 (2).jpeg
3.jpeg
dubrovniksporazum.png
Ispiši stranicu