Pretražite novosti:

Dragi studenti, zaposlenici i suradnici, sretan Vam Dan fakulteta

Dragi studenti, zaposlenici i suradnici, sretan Vam Dan fakulteta
SVEUČILIŠTE U SPLITU
MEDICINSKI FAKULTET
 
Split, 26. ožujka 2020.
 
Dragi studenti, zaposlenici i suradnici,
 
Danas je 26. ožujka 2020. godine i slavimo 23. godišnjicu Medicinskoga fakulteta u Splitu, odnosno Dan fakulteta!
 
Planirane aktivnosti za Dan fakulteta odgođene su, ali obavit ćemo ih čim nam to okolnosti dozvole. Da bi to bilo što prije, doprinesimo svojim odgovornim ponašanjem poštujući sve naputke državnih tijela, Sveučilišta i našega Fakulteta.
 
Zahvaljujem svima na razumijevanju a posebice na Vašim pozitivnim i konstruktivnim reakcijama na sve loše vijesti koje su vam objavljene u zadnjih par tjedana, a koje nismo mogli ni zamisliti prije par mjeseci. To me je osobno jako osnažilo u vjeri i nastojanjima da iznađemo brzo i pravo rješenje kako nas ove nedaće ne bi puno omele u našim budućim aktivnostima.
 
Svakodnevno smo u kontaktu s ministarstvima kako bi riješili problem izgubljenih prostora na 4. i 5. katu zgrade A. Razumijevanja ima, nadam se uskoro dobrim vijestima.
Molim strpljenja sve one (nas pedesetak) koji su/smo ostali bez svojih radnih prostora, ureda i laboratorija. Nadam se da ćemo zajedno imati razloga za otklanjanje naše zabrinutosti već kroz nekoliko mjeseci. 
 
Zahvaljujem svima, studentima i nastavnicima, koji trenutno obavljaju nastavu u sustavu Merlin i hvala vrijednim djelatnicima Informatičke službe koji su nam bili i jesu velika potpora u tome. Iskustvo koje zajedno stječemo vrijedit će nam i ubuduće, tako da je svako zlo i za neko dobro.
 
Posebice molim sve naše studente da trenutno ne brinu o ispitima i ocjenama, o rokovima i uvjetima. Samo polako, svima nama na Fakultetu, nastavnicima, suradnicima, nenastavnom osoblju i upravi, u zajedničkom je interesu da i ovu akademsku godinu završimo njihovim uspjehom. Sve ćemo napraviti da tako to i bude. Mi smo razmjerno mladi, fleksibilni i zaista ponajbolji medicinski fakultet, pa ćemo to dokazati i u ovim okolnostima.
 
Molim Vas još jednom, budimo zajedno i u dobroj komunikaciji, studenti preko svojih predstavnika i Studentskog zbora, zaposlenici preko svojih šefova službi/zavoda/katedri, tako da možemo biti pravodobno informirani, ali i da svi znamo što je sa svakim od nas i treba li kome kakva pomoć. I to iz dana u dan. 
Još smo u fazi prilagodbe novonastaloj situaciji i razumljivo je da ponekad nismo sigurni što učiniti u nekom trenutku. Stoga je subordinacija u ovakvom času dvostruko važna i jedini način učinkovitog funkcioniranja. U idućim danima, u suradnji svih, razvit ćemo još bolje taj sustav.
 
Na kraju, volio bih da svi Dan fakulteta obilježimo makar na način kako sam napisao u pomalo šaljivoj "Odluci" (jer mi je osobno pomalo muka od pustih odluka zadnjih dana) i da pokažemo da smo zajedno i tako virtualno, ali i u duhu u ovim iznimno teškim vremenima.
 
Neka nam dugo živi, razvija se i napreduje u svakom pogledu naš  MEDICINSKI FAKULTET U SPLITU!
 
 
DEKAN
prof. dr. sc. Zoran Đogaš Ispiši stranicu