KORIŠTENJE KNJIŽNICE TIJEKOM EPIDEMIJE COVID-19

KORIŠTENJE PROSTORA I USLUGA KNJIŽNICE TIJEKOM EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19
  
S obzirom na to da se najveći broj korisnika koji istovremeno mogu boraviti u određenom prostoru određuje prema površini prostora u kojem borave, prostori Knjižnice koristit će se na sljedeći način:

  • U ulaznom prostoru s informacijskim pultom može boraviti najviše jedan korisnik.
  • U čitaonici istovremeno može boraviti najviše 12 korisnika.
  • U računalnoj učionici Knjižnice može boraviti istovremeno najviše 8 korisnika.

U čitaonici i računalnoj učionici mogu se koristiti samo jasno obilježena mjesta za rad kako bi se poštovao preporučeni razmak između osoba.

Prilikom ulaska u Knjižnicu korisnici su dužni na informacijskom pultu pribilježiti vrijeme svojeg ulaska u čitaonicu/računalnu učionicu, kontakt-podatke te na odlasku vrijeme napuštanja čitaonice/računalne učionice. Te su informacije potrebne kako bi se mogle koristiti u slučaju pojave infekcije kod nekog od korisnika.

Korisnici koji misle doći u Knjižnicu moraju voditi računa o zdravstvenom stanju te odustati od dolaska ako imaju povišenu temperaturu ili druge smetnje koje mogu ukazivati na zarazu korona-virusom.
 
U svim prostorima Knjižnice potrebno se pridržavati pravila o fizičkoj udaljenosti od 1,5 do 2 m i općih higijenskih pravila, provoditi obveznu dezinfekciju ruku prilikom ulaska te pravilno postupati prilikom kašljanja i kihanja.
 
Korisnici trebaju pravilno postupati s posuđenom građom i ne smiju ugrožavati higijenu građe neprikladnim listanjem.
 
Nakon što u čitaonicu/računalnu učionicu uđe maksimalan broj korisnika, daljnji su ulasci mogući tek kada netko od korisnika iziđe.
 
Prostori Knjižnice, sve površine i oprema, svakodnevno će se očistiti i dezinficirati prije otvaranja te barem jedanput tijekom dana. Uz redovito čišćenje i prozračivanje prostora Knjižnice provodit će se i učestala dezinfekcija kvaka, rukohvata na vratima, tipkovnica, miševa i sl.
 
 
Molimo korisnike da za sve ostale usluge Knjižnice i dalje koriste kontakt putem elektroničke pošte (danira.matijaca@mefst.hr) ili telefona (557-922, 557-917). 

Ispiši stranicu