Nastavna djelatnost na Katedri za patologiju

Katedra za patologiju organizira nastavu iz predmeta Patologija za doktore medicine (3. godina studija, 180 sati) i stomatologije (2. godina studija, 120 sati), kao i iz predmeta  Osnove patologije na dodiplomskim stručnim studijima Sestrinstvo (1 godina studija, 20 sati) I Medicinska radiologija (2. godina studija, 45 sati). 

Nastavnici Katedre za patologiju voditelji su 6izbornih predmeta sa satnicom od 25 sati koji se odvijaju od 3. do 6. godine studija.

Izvedbeni rasporedi i plan nastave dostupni su na web stranicama Fakulteta www.mefst.hr.

Zahvaljujući pomoći prof.dr.sc. Ivana Damjanova od 1998. godine na Katedri za patologiju radi se po novom nastavnom programu zasnovanom na  učenju uz rješavanje kliničkih primjera u malim grupama praćenim kontinuiranom provjerom znanja tijekom cijele nastave. Studenti su uključeni u rad na Zavodu za patologiju i kliničko patološke konferencije . Dio nastave je kompjuteriziran.

Katedra za patologiju je u suradnji s kolegama s drugih Katedri, drugih Medicinskih fakulteta iz Hrvatske, instituta «Ruđer Bošković»  kao i sa suradnicima iz Birminghema, Londona, Praga i Helsinkija osnovala doktorski studij «Biologija novotvorina» koji je otpočeo s radom u ak.god. 2006/07.

Program studija je oblikovan po uzoru na poslijediplomski studij »Klinička onkologija» Sveučilišta u Birminghamu u Velikoj Britaniji i poslijediplomski studij «Molekularni aspekti razvoja, dijagnostike i terapije tumora» Palacky Univerziteta u Olomoucu u Češkoj. Utemeljenje ovog doktorskog programa omogućit će organizacijski prostor za istraživanje novotvorina, koji  može u perspektivi  prerasti u Institut za istraživanje raka pri Medicinskom fakultetu u Splitu. Različiti kolegiji našeg doktorskog studija interdisciplinarno osvjetljavaju fenomen kancerogeneze. Suradnja s partnerskim EU sveučilištima uključuje  mobilnost stidenata i nastavnika, a  zajednička istraživanja  studentu omogućuju razvijanje  vještina prema potrebama šireg tržišta rada. Ispiši stranicu