Pretražite novosti:

Svjetski dan spolnog zdravlja globalno se obilježava svake godine 04. rujna.

Svjetski dan spolnog zdravlja globalno se obilježava svake godine 04. rujna.
Poštovani,

ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite u obilježavanju Svjetskog dana spolnog zdravlja, koji se globalno obilježava svake godine 04. rujna.

Unatoč velikom napretku suvremenog društva, spolno i reproduktivno zdravlje se i danas često smatra tabu temom. Obilježavanjem ovog važnog dana želimo potakuti otvoreni i iskreni razgovor o spolnom i reproduktivnom zdravlju te potaknuti na odgovorno spolno ponašanje kako bi se zaštitilo vlastito zdravlje, ali i zdravlje partnera. Stoga će se i ove godine u sklopu projekta Živjeti zdravo, koji se bavi očuvanjem zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo uključiti u obilježavanju Svjetskog dana spolnog zdravlja, a čime ujedno i završava naša ljetna kampanja „Nema maženja bez paženja“.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana spolnog zdravlja je „Spolno zdravlje u digitalnom svijetu“. Istraživanja su pokazala da pružanje informacija o spolno i reproduktivnom zdravlju putem digitalnih alata može pozitivno utjecati na poboljšanje znanja, smanjenje rizičnog spolnog ponašanja i veću upotrebu zdravstvenih usluga u području spolnog i reproduktivnog zdravlja, stoga smo cijelu ljetnu kampanju proveli putem digitalnih tehnologija. Tijekom kampanje provodili smo online edukaciju putem objava na društvenim mrežama. Također, putem info panoa, svlačionica na plažama diljem Republike Hrvatske i plakata u ljekarnama prikazane su preventivne poruke s ciljem povećanja svijesti svih građana, posebice mladih, o važnosti očuvanja i unaprjeđenja spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Prepoznajemo važnost uključivanja različitih dionika iz kliničkog, znanstvenog, umjetničkog i drugih sektora u aktivnom promoviranju očuvanja spolnog i reproduktivnog zdravlja, a Vas prepoznajemo kao jednog od njih. Stoga Vas pozivamo da nam se priključite u obilježavanju Svjetskog dana spolnog zdravlja (04. rujna 2021.) tako što ćete objaviti vizual #NemaMaženjaBezPaženja na svom Facebook i Instagram profilu (kao story ili kao post u subotu, 04. rujna. 2021.) te nas tagirati/označiti sa @zivjeti.zdravo i #NemaMaženjaBezPaženja. Također možete objaviti i tekst koji je dostupan na sljedećoj poveznici Svjetski dan spolnog zdravlja, 04. rujna 2021.

Za sve informacije i detalje organizacije obratite se na e-mail: zivjeti.zdravo@hzjz.hr ili mob: 091/947-8778

Budite pozitivan primjer drugima i doprinesite očuvanju spolnog i reproduktivnog zdravlja, pridružite nam se!

Srdačan pozdrav,

Vaš tim Živjeti zdravo Ispiši stranicu