Pretražite novosti:

Svečano dodijeljene Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu - fotogalerija

Svečano dodijeljene Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu - fotogalerija
Svečana dodjela Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu za 2019. godinu održana je u petak 31. siječnja na Ekonomskom fakultetu. Svečanosti su nazočili rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić s prorektorima, Luka Brčić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita, predstavnici Senata Sveučilišta u Splitu, članovi akademske zajednice, studenti te ostali uvaženi gosti.

Nagrada je pripala najproduktivnijim znanstvenicima čiji je rad značajno pridonio prepoznatljivosti našeg Sveučilišta u znanstvenoj izvrsnosti, a osnovni kriterij za dodjelu bio je znanstvena produktivnost autora iskazana u Web of Science Core Collection i Scopus bazama u 2018. godini. 

Lista je napravljena prema znanstvenim područjima pri čemu prošlogodišnjih dobitnici, bez obzira na postignute rezultate u 2018. godini, nisu mogli sudjelovati. Na osnovu šire liste, napravljena su uža povjerenstva, za svako pojedino područje, koja su sačinjavali prodekani/zamjenici pročelnika nadležni za znanost na pojedinoj sastavnici koja ima znanstvenike iz dotičnog znanstvenog područja.
Svako pojedino povjerenstvo primijenilo je dodatne kriterije znanstvene izvrsnosti i predložilo određeni broj predloženika za Nagradu, sukladno ukupnom broju znanstvenika iz pojedinog područja, vodeći računa o uvažavanju doprinosa i specifičnosti te poticanju razvoja svih znanstvenih područja. 
Senat Sveučilišta u Splitu usvojio je listu  19. prosinca 2019.

U ime nagrađenih zahvalio se prof.dr.sc. Nikola Godinović. Prije svega bih čestitao mladim nagrađenim  kolegama jer je u njima budućnost, stoga smatram da je najisplativije ulaganje upravo ono u mlade perspektivne ljude. Zajedno smo pak stavili splitsko sveučilište na svjetsku znanstvenu kartu – rekao je Godinović poručivši kako Sveučilište treba stremiti interdisciplinarnom obrazovanju i poticati znatiželju, kreativnost i maštu jer upravo je to ono što pokreće razvoj i društvo.
U glazbenom dijelu programa sudjelovao je gudački kvartet u sastavu: Ana Tošić D'Ambra i Dakica Sanko – violine, Damiano Cosimo D'Ambra – viola i Dubravko Geić – violončelo

U PODRUČJU BIOMEDICINE I ZDRAVSTVA nagrađeni su:
Ana Marušić s Medicinskog fakulteta 
Katarina Vukojević s Medicinskog fakulteta
Ivan Galić s Medicinskog fakulteta

Facebook album (link)

DSD_0141_edited.jpg
DSD_0159_edited.jpg
DSD_0162_edited.jpg
DSD_0164_edited.jpg
DSD_0180_edited.jpg
DSD_0183_edited.jpg
DSD_0185_edited.jpg
DSD_0186_edited.jpg
DSD_0202_edited.jpg
DSD_0209_edited.jpg
DSD_0232_edited.jpg
Ispiši stranicu