Pretražite novosti:
Upisi u 1. godinu 2020./2021.
Upisi u 1. godinu 2020./2021.
Interreg-IPA CBC
croatia.cochrane.org

Poziv za stipendiju na Harvardu Stipendijalnog fonda Zlatko i Joyce Baloković

Poziv za stipendiju na Harvardu Stipendijalnog fonda Zlatko i Joyce Baloković
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao institucija ovlaštena za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda "Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund" za poslijediplomski studij na Sveučilištu Harvard  
 
o b j a v lj u j e 
 
mogućnost prijavljivanja za stipendiju (pdf), prema odluci osnivača Stipendijalnog fonda Zlatko i Joyce Baloković, studentima iz Republike Hrvatske u akademskoj godini 2020./2021. na bilo kojoj školi ili odjelu Sveučilišta Harvard.  
 
Nakon stavljenog prijedloga Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nadležni organ Sveučilišta Harvard potvrñuje kandidate, dozvoljava upis i odreñuje visinu stipendije.  
 
Postupak upisa na Sveučilište Harvard obavlja sam kandidat.  
 
Pozivaju se zainteresirani kandidati da podnesu molbu Upravi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.  
 
Molba mora sadržavati sljedeće dokumente:  - potvrdu (dokaz) o prijavi za upis na Sveučilište Harvard u akademskoj godini 2020./2021. (ime škole i programa na koji se kandidat/kinja prijavio/la); - životopis; - diplomu o završenom visokoškolskom studiju. Iznimno će se uzimati u obzir kandidati koji su u mogućnosti dostaviti dokaz da će diplomski studij završiti do lipnja 2020. godine; - preporuke dvoje sveučilišnih profesora; - motivacijsko pismo; - potvrdu o poznavanju engleskoga jezika (TOEFL, IELTS ili dr.).  
 
Ukoliko je kandidat već upisan na Sveučilište Harvard (traži stipendiju za drugu godinu školovanja), molimo priložiti dokaz o završenoj prvoj godini studija. Za dodjelu stipendije mogu se javiti i kandidati koji su već upisani na Sveučilište Harvard, ali su odgodili početak studiranja za godinu dana. 
 
Svi dokumenti, osim preporuka koje mogu biti i na engleskom jeziku, dostavljaju se na hrvatskom jeziku na adresu: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Trg N. Š. Zrinskog 11, Zagreb, u papirnatom obliku i u elektronskom obliku na adresu: jdukic@hazu.hr. Jedino se preporuke mogu dostaviti na engleskom ili hrvatskom jeziku.  
 
Natječaj je otvoren do 20. veljače 2020. godine.  
 
Dodatne informacije mogu se dobiti e-mailom: jdukic@hazu.hr ili na tel: 01/4895 142.        
 
 
Hrvatska akademija
znanosti i umjetnosti
Trg Nikole Šubića Zrinskog 11, Zagreb 
Ispiši stranicu